Annonce
Underholdning

Det skal du smage på Heartland

Jørgen Hoff tager det danske smør under kærlig behandling på Heartland, hvor den passionerede mejerist er i godt selskab med madanmelder Helle Brønnum Carlsen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

De store madevents på Heartland Festival er udsolgt i skrivende stund, så gæster uden billet må nøjes med duften fra Kadeau-drengenes køkken, Simon Juls slagterbiks på Boneyard eller Mikkel Karstads grønne chef's table. Men der er andre events at suge næring fra.

Annonce

Landmanden og sørøveren

Lone Landmand og Søren Sørøver er to passionerede madnørder med et indgående kendskab til landbrug (ja, de har deres eget) foruden produktion af cider, vin og øl, og de fortæller lørdag eftermiddag på Tasteland-scenen om fremtidens mad på baggrund af fortidens afgrøder.

Brygmesteren

Anders Kissmeyer er en erfaren brygmester med et stærkt internationalt netværk, så ølsmagningen med ham fredag eftermiddag er værd at gå efter. Kissmeyer kender sin IPA, kan fortælle om metoderne bag de nye alkoholfri og alligevel smagfulde øl og ikke mindst de stærkt humlede new england IPA, som er stærkt på vej frem.

Smørfed oplevelse

Jørgen Hoff er en karismatisk fortæller med evne til at tryllebinde folk, når emnerne er øl og ost. Men smør har den bryggeren fra Gundestrup Mejeri og Bryggeri også et passioneret forhold til, og han byder på smørsmagning sammen med madanmelder Helle Brønnum Carlsen, som også forstår kunsten at formidle smag og teksturer. De to optræder lørdag eftermiddag på Tasteland, og mon ikke det lurmærkede får et drag over nakken?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce