Annonce
Underholdning

Det skal du smage på Heartland

Jørgen Hoff tager det danske smør under kærlig behandling på Heartland, hvor den passionerede mejerist er i godt selskab med madanmelder Helle Brønnum Carlsen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

De store madevents på Heartland Festival er udsolgt i skrivende stund, så gæster uden billet må nøjes med duften fra Kadeau-drengenes køkken, Simon Juls slagterbiks på Boneyard eller Mikkel Karstads grønne chef's table. Men der er andre events at suge næring fra.

Annonce

Landmanden og sørøveren

Lone Landmand og Søren Sørøver er to passionerede madnørder med et indgående kendskab til landbrug (ja, de har deres eget) foruden produktion af cider, vin og øl, og de fortæller lørdag eftermiddag på Tasteland-scenen om fremtidens mad på baggrund af fortidens afgrøder.

Brygmesteren

Anders Kissmeyer er en erfaren brygmester med et stærkt internationalt netværk, så ølsmagningen med ham fredag eftermiddag er værd at gå efter. Kissmeyer kender sin IPA, kan fortælle om metoderne bag de nye alkoholfri og alligevel smagfulde øl og ikke mindst de stærkt humlede new england IPA, som er stærkt på vej frem.

Smørfed oplevelse

Jørgen Hoff er en karismatisk fortæller med evne til at tryllebinde folk, når emnerne er øl og ost. Men smør har den bryggeren fra Gundestrup Mejeri og Bryggeri også et passioneret forhold til, og han byder på smørsmagning sammen med madanmelder Helle Brønnum Carlsen, som også forstår kunsten at formidle smag og teksturer. De to optræder lørdag eftermiddag på Tasteland, og mon ikke det lurmærkede får et drag over nakken?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce