Annonce
Musik

Det skal du se: Tre arketypiske koncerter på Lundsgaard Gods

Igen i år står Jens Elvekjær og dennes trio, Trio con Brio, for det kunstneriske indhold på Kammermusikfestivalen på Lundsgaard Gods. Foto: PR

Koncert: Temaet for årets Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods er "Arketyper". Festivalleder Jens Elvekjær præsenterer her tre koncertoplevelser, hvor temaet vil blive undersøgt.

Annonce

1) Wunderkinder

Åbningskoncerten torsdag den 8. august hedder "Wunderkinder" - Vidunderbørn på dansk. Her vil alle festivalens musikere opføre værker af fire af den klassiske musikhistories største barnetalenter: Prokofiev, Korngold, Mendelsohn og selvfølgelig Mozart.

- Man kan forvente, at det bliver super festligt. Det er nogle meget udadvendte og virtuose værker, vi spiller til den koncert. Tag for eksempel Mendelsohns Strygeoktet, som vi opfører: Det er noget af det mest medrivende musik, der findes. Og så er det skrevet af en bare 16-årig komponist. Det er helt fantastisk, siger festivalleder Jens Elvekjær.

2) Beethovens Arketyper

Fredag bliver "den store tysker" - Ludwig van Beethoven - taget under grundig behandling. Her vil publikum oplever tre af komponistens mange ansigter: Det dramatiske, det legesyge og det visionære.

- Vi synes, det var sjovt at dykke ned i Beethoven, fordi han har så meget at byde på. Og de tre værker, vi opfører til denne koncert, viser de vigtigste elementer i hans musik. Det, der er særligt sjovt de her tre værker, er, at de alle er skrevet inden for en treårig periode, selvom de er vidt forskellige, siger Jens Elvekjær.

3) Det Gode og Det Onde

Lørdag byder på de to største arketyper over dem alle: Godt og ondt. Over to koncerter vil man først dykke ned i Englen og Det Guddommelige, hvor værker om Jesus og himlen bliver opført, og dernæst dyrker man Døden og Det Onde, hvor værkerne er inspireret af sorg og helvede. Det bliver ekstra specielt, idet lysdesigneren Jesper Kongshaug laver lys til koncerterne.

- Koncerten om Det Gode ligger klokken 19:30, hvor solen endnu ikke er gået ned, så der vil være mere naturligt lys end ved koncerten om Det Onde, der ligger klokken 22:00. Og Jesper Kongshaug vil udnytte rummet til at forstærke denne effekt. Det bliver rigtig spændende, siger Jens Elvekjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce