Annonce
Danmark

Se listen: Det skal du også vide om hedebølge

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brødtekst

Annonce

1. Tropenætter kan påvirke søvnen

Flere steder i landet kan temperaturen natten til fredag være over 20 grader, hvilket DMI kategoriserer som troppenat. Det kan gå ud over nattesøvnen, hvor flere kan få besvær med at sove eller vågner oftere, fordi ens kropstemperatur har vanskeligere ved at regulere sig, når det er varmt.

2. Intet sommertøj på flere arbejdspladser

Selv om Danmark er ferieramt, går fortsat mange på arbejde, og på omkring en tredjedel af arbejdspladserne er der en regel for, hvordan man må gå klædt, og om man må have shorts eller sommerkjole på. Det viser nye tal fra Analyse Danmark, som Fagbladet 3F har offentliggjort. Over 1000 personer har svaret i undersøgelsen, og 31 procent forklarer, at arbejdsgiverne bestemmer, hvilke tøjgenstande som medarbejderne må have på. Ifølge Arbejdsmiljøloven skal temperatur og påklædning på arbejdspladsen passe til det arbejde, der bliver udført, og der kan under en hedebølge være undtagelser fra de normale regler.

3. Flere oplever dehydrering

Når varmen passerer de 30 grader, går det især ud over væskeindtaget, hvor flere oplever dehydrering med både svimmelhed, kvalme og hukommelsessvigt som følge. Det giver ekstra travlhed på skadestuerne, som må tage imod patienter, særligt ældre, der er blevet dehydreret og må indlægges. Noget af dehydreringen kan forebygges ved at drikke mere vand.

4. Grillen kan bruges i år

I begyndelsen af juli 2018 bliver der udstedt afbrændingsforbud i hele landet. Kombinationen af for lidt regn, høje temperaturer og masser af sol havde gjort naturen knastør, og dermed steg risikoen for brand. I år kan grillkullene findes frem, da ingen af landets 98 kommuner har udstedt forbud ifølge brandfare.dk, som drives af Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og KL.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce