Annonce
Danmark

Se listen: Det skal du også vide om hedebølge

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brødtekst

Annonce

1. Tropenætter kan påvirke søvnen

Flere steder i landet kan temperaturen natten til fredag være over 20 grader, hvilket DMI kategoriserer som troppenat. Det kan gå ud over nattesøvnen, hvor flere kan få besvær med at sove eller vågner oftere, fordi ens kropstemperatur har vanskeligere ved at regulere sig, når det er varmt.

2. Intet sommertøj på flere arbejdspladser

Selv om Danmark er ferieramt, går fortsat mange på arbejde, og på omkring en tredjedel af arbejdspladserne er der en regel for, hvordan man må gå klædt, og om man må have shorts eller sommerkjole på. Det viser nye tal fra Analyse Danmark, som Fagbladet 3F har offentliggjort. Over 1000 personer har svaret i undersøgelsen, og 31 procent forklarer, at arbejdsgiverne bestemmer, hvilke tøjgenstande som medarbejderne må have på. Ifølge Arbejdsmiljøloven skal temperatur og påklædning på arbejdspladsen passe til det arbejde, der bliver udført, og der kan under en hedebølge være undtagelser fra de normale regler.

3. Flere oplever dehydrering

Når varmen passerer de 30 grader, går det især ud over væskeindtaget, hvor flere oplever dehydrering med både svimmelhed, kvalme og hukommelsessvigt som følge. Det giver ekstra travlhed på skadestuerne, som må tage imod patienter, særligt ældre, der er blevet dehydreret og må indlægges. Noget af dehydreringen kan forebygges ved at drikke mere vand.

4. Grillen kan bruges i år

I begyndelsen af juli 2018 bliver der udstedt afbrændingsforbud i hele landet. Kombinationen af for lidt regn, høje temperaturer og masser af sol havde gjort naturen knastør, og dermed steg risikoen for brand. I år kan grillkullene findes frem, da ingen af landets 98 kommuner har udstedt forbud ifølge brandfare.dk, som drives af Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og KL.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce