Annonce
Odense

Det skal du høre på Generator

Booker på Generator, Julian Leker, peger på en bunke navne, man ikke må snyde sig selv for torsdag 6. og lørdag 8. september. Fredag er der gratis Block Party i midtbyen.

Torsdag:

1. Benal er årets store festivalnavn. Duoen har flere sange, som man allerede kan udenad, og de to medlemmer leverer desuden et fremragende show.

2. Julius Sylvest er én af de få, som er blevet optaget hos Red Bull Music Academy. Han har varmet op for Major Lazer og dyrker stilen tropical bass. Han er én af de optrædende, man ikke bør glippe ved arrangementet Plugout Presents på Studenterhuset.

3. Pattesutter er ren underholdning og fest. Lyrikken er dum, men det skal nok få de unge op at ringe.

4. Ena Cosovic er én af de skarpeste kvindelige danske dj's. Hun har netop spillet Way Out West i Sverige og styrer ofte dj-pulten på den københavnske technoklub Culture Box.

5. Pelle Peter Jensen én af Danmarks mest aktive radioværter, der til Generator er vært på sin egen scene. Han har samlet et stærkt hold artister og acts, så der er garanti for en masse oplevelser.

Lørdag:

1. Morten er landets største dj. Han er bosat i L.A., men vender hjem for at lukke lørdagens program. Mon ikke han tropper op med nogle nye produktioner eller hårdtslående indslag.

2. K-phax er dansk mumble-rapper og blandt de navne, man bør opleve til finalefesten, hvor Nordic Wave Stage byder på flere interessante indslag.

3. Skinz kendes allerede af målgruppen og allerede et godt etableret navn, der spiller på Urban-scenen lørdag.

4. Affekt er en dj-trio bestående af tre lokale dj's. Hvis man ikke har råd til en tur til Ibiza, giver Affekt et god indblik i, hvad man kan opleve på sådan en tur. Deep house af første klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce