Annonce
Middelfart

Det siger læserne om udsigt til isbutik i gågaden: Velkommen, så dejligt og lad det endelig smitte

Med 130 kvadratmeter butik og 90 kvadratmeter lager til rådighed, bliver der plads til indendørs servering af både is, kager og drikkevarer i Fadi Kikis nye isbutik i Middelfart. Privatfoto.

"Man kan da kun glædes over dem, som har lyst og gåpåmod til at åbne nyt i vores by. Ønsker alt held og lykke."

Sådan skriver Rikke Kristiansen oven på nyheden om, at ismageren Fadi Kiki fra Kerteminde åbner isbutik i gågaden til påske. Og hun er langt fra den eneste, som ser frem til flere steder at vælge imellem, når solen står højt, sommeren raser og lysten til is melder sig.

Jane Søndergaard stemmer i og skriver "FEDT" efterfulgt af intet mindre end fem emojis, mens flere andre byder Fadi Kiki velkommen til byen.

Bo Hansen skriver: "Så dejligt, og butikken i Kerteminde er i hvert fald god- så jeg har høje forventninger."

Historien er i løbet af fredagen nået vidt omkring, og mon ikke der nok skal blive kø, når butikken åbner med gratis, hjemmelavet is i fire timer på åbningsdagen 3. april. Størstedelen af læserne på avisens Facebook-side "Vores Middelfart" er i hvert fald klar på mere is - og færre tomme butikslokaler.

Annonce

"Alt er bedre end tomme butikker"

Avisen spurgte i efteråret læserne, hvilke butikker de håbede at se flytte ind i et af de mange tomme butikslokaler rundt omkring i byen. Her lød ønskerne blandt andet på Søstrene Grene, legetøjs- og skoforretninger og en hobbybutik. Direktør for Brobygning Middelfart Lene Lawaetz satte gang i en kampagne, og de tomme butikker blev klistret ind i folie, hvor budskabet lød: "Gode idéer søges" og med direktørens direkte telefonnummer nederst.

Den kampagne viser sig med Fadi Kikis isbutik at bære frugt, for han havde fået øjnene op for de tomme lokaler i den gamle Fætter BR-forretning ad den vej.

Og læserne på "Vores Middelfart" håber, at isbutikken bliver den første af flere butikker, der får nyt liv.

"Ja, det er jo altid godt med en god isbutik. Så kan vi jo håbe, at det "smitter" og sætter gang i nogle flere nye butikker." Sådan skriver Tina Niemann Hansen, mens Betina Friberg Lundby ønsker den nye butik god vind.

"Alt er bedre end tomme butikker. Velkommen" skriver Yrsa Skibdal Schwarz, mens Jane Løkkebø efterlyser en hobbybutik:

"Hvad med en hobbybutik? - savner det så meget".

Der skulle efter sigende være flere nye butikker på vej til Middelfart. Erhvervsmægler Jan Hinnerskov har melder i hvert fald, at han er i dialog med to landsdækkende kæder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce