Annonce
Middelfart

Det siger læserne om stenblokkene: Læg mobiltelefonen i lommen, og hold øje med byrummet

Flere borgere falder hvert år over stenblokkene på Nytorv. Mange læsere opfordrer på Facebook deres medborgere til at være opmærksom, hvor de går, for at undgå flere ulykker. Foto: Maj Petersen
At dømme ud fra læsernes reaktioner på Facebook, er det ikke alle, der ser granitblokkene på Nytorv som et problem.

Middelfart: - Jeg håber ikke, mennesker skal komme til skade på byens dejlige torv.

Sådan skrev Joan Rotne i et læserbrev i Fyens Stiftstidende, efter hun var faldet over stenene på Nytorv. Hendes fortælling startede en stor debat om stenblokkene, hvor flere læsere skrev, at det samme var sket for dem og opfordrede til at gøre noget ved blokkene.

Trafik- og vejchef i Middelfart Kommune, Uffe Høybye forklarer, at det ikke er så nemt at gøre noget ved stenblokken, da de har en vigtig funktion på torvet. Afdelingen har dog sat orange refleksbånd på stenen for at gøre dem mere synlige.

Annonce

Deler vandene

På avisens Facebook-side "Vores Middelfart" er størstedelen af læserne forstående over for forklaringen, og fra mange er opfordringen til deres medborgere at løfte blikket fra telefonen og være opmærksom på byrummet. Det skriver blandt andre Cady Nørregaard:

- De er altså synlige. Så hvis folk lader telefonen være i lommen og koncentrerer sig om, hvor de går, så kan det ikke være et problem, skriver hun.

Heller ikke Mette Offenbach Jørgensen mener, at der skal gøres noget ved stenene.

- De er så fine, som de er. Væk med det orange tape. Jeg har gået ind i lygtepæle af og til. Men de må også gerne blive stående, skriver hun i en kommentar.

Modsat stiller andre borgere sig stadig kritisk over for stenblokkene, herunder Ruth Graversen, der ikke mener, at situationen bliver taget alvorligt nok.

- Skal der virkelig ske noget alvorligt, inden I tager det alvorligt? Et fald, blå mærker, skrammer, måske ødelagt tøj er så for politikere ikke nok til at gøre noget, skriver hun, og at stenene kan være farlige bakkes op af Jette Aaen Knudsen, der skriver:

- Ved en, der kom løbende, faldt over en og slog sine fortænder op. De blev hevet ned på plads. Men de er ikke okay.

Andre læsere udtrykker en større bekymring for andre dele af Nytorv som de "skæve" trin foran rådhuset og kantstenen, samt at fliserne bliver glatte i regnvejr.

I kommentarsporet bidrager også flere med deres tanker om, hvordan stenblokkene i deres nuværende form kan gøres mere synlige. Blandt andre Kenneth Sørensen, der foreslår at bruge solcellelamper til at gøre den højere i synsfeltet.


De er så fine, som de er. Væk med det orange tape. Jeg har gået ind i lygtepæle af og til. Men de må også gerne blive stående.

Mette Offenbach Jørgensen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce