Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det siger de på Facebook

Historien om familiens dagplejeplads 15 kilometer fra bopælen bliver debatteret på avisens Facebook-side Nyt om Midtfyn. Her er et udpluk af kommentarerne, og du kan også selv deltage i debatten ved at gå ind på Facebooksiden.

Mie Højgaard Haurum: Sådan er det jo desværre. Der er pladsgaranti til den valgte dato- men dermed er det jo ikke sikkert, at der lige er plads i den by, man ønsker - desværre. Man kan jo altid udskyde opstart til der er plads det ønskede sted.

Mikala Brun Hansen:Har folk læst artiklen? Det er jo ikke kun udfordringen med længden imellem bopæl og institution, men at de kan ikke nå at hente deres barn indenfor åbningstid i den dagpleje, de har fået tilbudt. Jeg kan godt forstå, at de er pressede og frustrede. Jeg fik også tilbudt plads i modsat retning af, hvor vi begge arbejder og med en omvej på 16 kilometer dagligt. Man er som børnefamilie rigeligt presset i forvejen, og FMKs dagpleje skal leve op til deres egne værdier og målsætninger.

Kathrine Laursen: Måske Faaborg-Midtfyn Kommune fik fyret lidt for mange dagplejere for 5 år siden.

Leo Mathis Berry: Grotesk udvikling. Og tænk sig, hvis forældre ingen automobil har, så får de at vide, de bare må gå eller cykle 8-15 km. frem og tilbage til nærmeste pladsanviste kommunal dagplejer i FMK.

Lene Ipsen: Så dårligt tilbud. Tilbage med otte kilometer-grænsen.

Marlene Bødker Carlsson: Vi bor i Espe og fik et plejebarn, som skulle bruge plads hurtigst muligt. Fik plads i Korinth. Sådan er det, desværre, men kører gerne turen for en god dagplejer.

Liselotte Victoria Binau: Tror det er mere eller mindre normalt i dette område. Problemet er, at der ofte ikke er offentlig transport til dem, som har brug for det.

Signe Sofie Westerboe Jackson: Det er den samme historie om og om igen! I 2015 stod vi med samme problem i Nr. Lyndelse/Nr. Søby. FMK gør det virkelig svært at være børnefamilie her i kommunen. Så denne gang sikrede vi os en plads i privat pasning, inden jeg overhovedet var gravid. Håber at I finder en løsning.

Jette Rasmussen: Måske kunne mor prøve, om hun kan tage offentlig trafik. Tog til Svendborg, bus til Nyborg - begge dele afgår hver dag (for det meste) fra Ringe. Så kan far have bilen de dage. Og måske kan det lade sig gøre, at far kan møde tidligere ind og dermed få før fri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce