Annonce
Sydfyn

Det siger de om bogen: - Ikke bare et glansbillede

Det Gamle Værft var tæt på fyldt søndag. Foto: Peter Becher Damkjær
Tre af de ærøboer, der hver fortæller deres historie og giver deres bud på, hvad Ærø også er, fortæller her, hvad de synes om bogen.

Her er, hvad de synes om bogen:

Annonce
Janni Bidstrup. Foto: Peter Becher Damkjær

1) Janni Bidstrup, Rise Bryggeri og Ærø Cigarer

Jeg gjorde mig egentlig ikke så mange tanker, da jeg sagde ja til at være med i bogen, andet end at det var en mulighed for at vise noget, der er helt det modsatte af, hvad man kunne forvente at se herovre på Ærø. Altså det med Ærø Cigarer.

Det er jo noget, jeg i virkligheden begyndte på, inden jeg begyndte som direktør på Rise Bryggeri, og det handler dels om at lave nogle cigarer, men også have den her crazy historie at fortælle fra Ærø, så man kan godt kalde det for det muntre indslag i bogen, tror jeg.

Jeg gjorde mig ikke så mange overvejelser, da jeg sagde ja til at være med, andet end jeg netop her havde noget, der går helt modsat alt det, man kunne forestille sig.

2) Jacob Fuglsang, Ærø Dog Days

Jeg er glad for at være med i bogen. Der var så mange andre, de kunne have spurgt, så det er lidt af en ære. Men tilbage i 90'erne lavede min far (Keld Fuglsang Mikkelsen, red.) jo kogebogen "Til bords på Ærø", der kom i tre oplag, og det var også opskrifter og historier fra Ærø. Så jeg ser lidt den her nye bog som en opdateret udgave.

Bjørg, som alle kender på øen, er jo bare Ærøs fotograf, og så synes jeg, Kristines tekster rammer rent. Jeg sad og læste det, der stod om Gertrud (Hjelm Kongshøj, Jacobs kæreste, red.)og mig højt for min mor, og så fik jeg en klump i halsen.

Jacob Fuglsang. Foto: Peter Becher Damkjær

3) Nils Ørum, Vesteraas og vild natur

En 1/50 del af den bog er min. Og jeg undrer mig over, at der ikke var plads til alle dem, de talte med, når jeg nu kan se, at andre har fået 3/50. Men så må vi komme med i toeren.

Nej, det er selvfølgelig for sjov. Jeg synes, det virker som en fantastisk bog, men jeg har kun lige haft tid til at skimme den. Men har den appeal, skal den nok nå langt ud, tror jeg.

Og det er virkelig vigtigt både for Ærø og for os, at de ting, vi kæmper for, bliver beskrevet på en kvalificeret måde. Men det er også rart, at det ikke er bare er et glansbillede, de to har lavet af Ærø. Det er en skildring af øen som en del af livet. Jeg har som sagt kun skimmet den, men jeg kan se, at billederne viser øen som den er.

Nils Ørum. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce