Annonce
Odense

Det sagde publikum om TEDx

Elena-Irina Rusu, Iasi, Rumænien:

Elena-Irina Rusu, Iasi, Rumænien. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg synes, at Katrine Pedersen fra Arken var enormt interessant. Hendes oplæg om menneskelighed i "A PhonoSapien's algorithm for art" ramte spot on i forhold til mine egne synspunkter om vores tendens til en mere og mere digital livsstil. Tanken om, at kunst er elementær i forhold til at få os tilbage på sporet, kan jeg virkelig godt lide. Vores sjæl og instinkter kræver kunst for at overleve. Jeg skal helt sikkert hjem og læse op på hendes arbejde.

Lara Weber, Bremen, Tyskland:

Lara Weber, Bremen, Tyskland. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg synes, at rumænske Irina Antonescu var vildt spændende. Hendes tanker om, hvorfor vi ikke skal teste medicin på mennesker eller dyr i fremtiden, men gøre det på computere, kom bag på mig. Jeg har aldrig tænkt, at det kunne lade sig gøre. Hendes oplæg satte virkelig nogle tanker i gang. Det er præcis meningen med TEDx. At man får nogle overraskelser og et nyt syn på, hvordan man kan gøre ting.

Yutong "Sherlock" Wang, Harbin, Kina:

Yutong "Sherlock" Wang, Harbin, Kina. Foto: Michael Nørgaard

- Alexander Mathiasens oplæg om, at man også skal bruge "dumme" computere for at skabe mere intelligente computere var opsigtsvækkende. Påstanden og allegorien om, at det kræver mange idioter at skabe en Einstein var yderst interessant. Jeg synes, han kom med en fundamental anderledes tankegang, hvilket gjorde det til et spektakulært oplæg.

Alfonso Pizarro, Santiago, Chile:

Alfonso Pizarro, Santiago, Chile. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg kunne godt lide den grundlæggende idé om, at selv om noget umiddelbart synes at være inhumant eller umenneskeligt - eksempelvis teknologi - så er vi nødt til at acceptere, at den er skabt for at hjælpe mennesker. Vi skal ikke være skræmte over for ny teknologi. I stedet for at lade mennesker være et appendiks til maskiner, skal maskiner være en hjælp til mennesker. Det er lånt af Karl Marx.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce