Annonce
Fodbold

Det rigtige Middelfart: Perfekt start på oprykningsspillet

Casper Johansen scorede et af målene, da Middelfart slog Ringkøbing med 3-1. Arkivfoto: Michael Bager
Efter en mildest talt skuffende start på foråret, hvor Middelfart kun fik to sejre, vandt holdet 3-1 hjemme mod Ringkøbing i den første kamp i oprykningsspillet.

FODBOLD: Mens foråret var ved at titte frem, lignede det mest af alt efterår i Middelfart, da holdet for en måneds tid siden startede forårssæsonen. Seks kampe spillede holdet. Resultatet blev to sejre, 3 uafgjort, et nederlag og en trænerfyring. Holdet bibeholdt dog alligevel førstepladsen i gruppen, inden oprykningsspillet, der i påskedagene er blevet fløjtet i gang rundt omkring i landets 2. divisionsklubber.

Men nu virker foråret endelig til at have indfundet sig på Vestfyn også. Mandag eftermiddag vandt Middelfart en sikker 3-1 sejr mod Ringkøbing, hvor slutresultatet aldrig rigtigt var i fare.

Mandag var alt glemt. Middelfart bladrede om til et nyt kapitel til forårets første kamp i oprykningsspillet.

Ringkøbing var det dårligste oprykningshold fra den anden 2. divisiongruppe, så det var også et Middelfart-mandskab, der gik ind til kampen som relativt store favoritter. Hvis holdet skulle hænge ved topholdene i oprykningsspillet, så var det ikke en kamp, der var råd til at smide point i.

De problemer Ringkøbing har haft med at hænge ved blandt de andre oprykkere, ville Middelfart med glæde udbygge til den vestfynske græsdebut i dette forår.

Men det var lidt overraskende Ringkøbing, der fandt frem til den første chance, da gæsterne bragede en bold ind på træværket.

Men derfra havde næsten alle chancer i første halvleg et blåblusset stempel på sig.

Annonce

Middelfart-Ringkøbing 3-1 (3-1)

2. division, oprykningsspil

Middelfart-B 93 3-1 (3-1)

Mål: 1-0 Esben Petersen (14), 2-0 Peter Dahl Kristensen, 2-1 Dennis Juelsgård (41), 3-1 Casper Johansen (44, straffe).

Middelfart: Casper Radza - Nikolaj Hagelskjær, Niclas Vemmelund, Kristoffer Gjettermann (85. Mathias Damgaard) - Peter Dahl Kristensen (60. Lucas From), Lasse Thomsen, Martin Conley (66. Kim Elgaard), Esben Petersen - Casper Johansen, Søren Andreasen.

Advarsler: Lennard Lauridsen, Ringkøbing (43), Jesper Dalsgaard, Ringkøbing (75), Nikolaj Hagelskjær, Middelfart (84), Dennis Toft Juelsgård, Ringkøbing (84).

Bedste spiller: Esben Petersen, Middelfart.

Dommer: Mostafa Seyfi (Solid).

Tilskuere: 521.

Næste kamp: Lørdag 27. april klokken 15: B 93-Middelfart, Østerbro Stadion.

To hurtige og en respons

Efter et kvarters tid tog Esben Petersen bolden på kanten af feltet og gjorde, som han har gjort flere gange denne sæson og sparkede den over i det lange hjørne. Ringkøbing-målmand, Mads Petersen var lige ved at nå den, men kunne ikke få bolden skubbet over overliggeren.

Bare et minut senere brændte det igen på. Esben Petersen tog endnu en chance på kanten, hvor han fik tilkæmpet sig et frispark. Men imens alle andre gik lidt ned i tempo, skyndte Petersen sig at tage frisparket, som han lagde frem i feltet til Casper Johansen. Da Mads Petersen stormede ud mod ham fra sit mål, var det ingen sag for Johansen at lægge den ind midtpå, hvor Peter Dahl Kristensen kunne lægge den i et tomt mål.

To mål på et minut og en perfekt Middelfart-start.

Resten af halvlegen var også præget af chancer til Middelfart, men generelt var det en meget offensiv kamp, hvor der var chancer til begge de angrebslystne mandskaber.

Med under fem minutter tilbage af halvlegen dumpede der så en lidt tilfældig bold ned i Middelfarts felt. De første chancer blev stoppet, men til sidst landede den for fødderne af Mikkel Elbæk Jakobsen. Han to et træk udenom om en, før han blev nedlagt og tildelt et korrekt straffespark.

Fra pletten var Dennis Juelsgård kynisk og tippede roligt bolden i mål.

Men bare to minutter senere kæmpede Casper Johansen sig fri i Ringkøbing-feltet. Her blev han også nedlagt og tildelt et straffe.

Johansen sparkede den selv, og valgte en mere sikker version, hvor han sparkede den fladt til venstre uden de store chancer for Ringkøbings keeper.

Uforløste chancer

Efter 3-1 i første halvleg forventede mange tilskuere en målrig anden halvleg.

Og chancer fik de da også rigeligt af. Middelfart fortsatte dominansen og havde i flere omgange chancer, der kun lige listede sig forbi stolperne. Men målene udeblev desværre for hjemmeholdets spillere, der dog stadig kunne gå yderst tilfredse fra banen med en 3-1 sejr.

Sejren bringer Middelfart op på 43 point og en fjerdeplads i oprykningsspillet. Tredjepladsen, Brabrand, tabte 0-3 hjemme, så der er blev hentet nogle point på dem. Til gengæld fortsatte de to tophold, Skive og Kolding, deres gode takter med sejre på henholdsvis 4-0 og 3-0, der bringer dem på 53 og 49 point. De to bedste hold i oprykningsspillet rykker op i 1. division.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce