Annonce
Odense

20 medarbejdere, 10 lifte og tre kraner i sving: Det ny H.C. Andersens Hus skyder op

Det er NCC, der skal stå for at bygge råhuset af Det Ny H.C. Andersens Hus. Foto: Michael Bager
Det er entreprenørfirmaet NCC, der skal stå i spidsen for at bygge råhuset til Det ny H.C. Andersens Hus i Odense. Det forventes at stå færdigt i slutningen af januar.

Det kommende halve år skal råhuset af Det ny H.C. Andersens Hus opføres. Allerede nu er entreprenøren bag, NCC, gået i gang med at opføre pavilloner og bærende konstruktioner, der blandt andet skal fungere som loft i udstillingslokalerne. Hos NCC er der stor tilfredshed over at være en del af byggeriet.

- Vi er meget stolte over at være med til at bygge museet for vores verdensberømte eventyrdigter. Huset bygges i en helt unik stil og bliver et vartegn og rejsemål for elskere af eventyr, siger produktionsdirektør Aage Ulrich Simonsen fra NCC i en pressemeddelelse.

Det er den japanske arkitekt Kengo Kuma, som har tegnet råhuset, der består af cirkulære former. De runde pavilloner kommer til at være op til ni meter i diameter. Derudover kommer de blandt andet til at indeholde en butik, et værksted og en café.

Ovenpå udstillingsrummene vil de besøgende kunne opleve et japansk inspireret haveanlæg.

Den anderledes og særprægede byggestil, er dog ikke noget, som skræmmer entreprenøren.

- Det er en meget spændende konstruktion, som vi ikke møder hver dag i vores arbejde med beton. Her kan vi trække på vores erfaringer fra blandt andet byggeriet af panda-huset i Københavns Zoo, siger Aage Ulrich Simonsen.

På nuværende tidspunkt har NCC 20 medarbejdere, 10 lifte og tre kraner i gang ved det store projekt, som skal stå færdigt i slutningen af januar næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Alt for smal kost ved Limfjorden

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce