Annonce
Odense

Det mener partierne om friplejetaksterne i Odense

Christel Gall fra Dansk Folkeparti mener, at der er tale om afpresning, når OK-Fonden kræver, at friplejetaksterne skal skrues op. Foto: Peter Leth-Larsen

Odense Kommunes Ældre- og Handicapudvalg skal tirsdag den 11. december stemme om godkendelse af friplejetaksterne, der er beregnet af forvaltningen, og som ifølge OK-Fonden er for lave til at realisere den annoncerede demenslandsby Byen for Livet i Højstrup.

Foruden rådmand Søren Windell (K) er Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet også repræsenteret i udvalget.

Annonce

1) Christel Gall (DF)

Stemmer for godkendelse.

- Jeg mener, at det, som OK-Fonden er ude at lave, er afpresning. Det er jo ikke en statshemmelighed, hvad de her takster har været hidtil, og hvordan de udvikler sig. Så når man kommer i 11. time og kræver, at taksterne skal være højere, så er mit svar: Så har vi ikke nogen aftale. Men jeg synes, det er meget ærgerligt.

- Sådan som jeg ser det, så er det en takst, der er i overensstemmelse med det, vi selv kan drive plejecentre for. Derfor tænker jeg, at der nok er nogle andre faktorer, som spiller ind, når OK-Fonden pludselig mener, at taksterne er for lave til at realisere noget som helst.

2) Sanne Skougaard Andersen (V)

Stemmer for godkendelse.

- Det er meget vigtigt for Venstre, at Byen for Livet bliver til noget. Derfor mener jeg, at kommunen må tage fat i OK-Fonden og se, om ikke vi kan finde en løsning på baggrund af den takst, som man nu engang har regnet sig frem til.

- Jeg mener, at OK-Fonden har et ansvar over for Odenses borgere. Man må sætte sig ned og se på, om ikke man kan lave demenslandsbyen i en form, der kan lade sig gøre inden for de økonomiske rammer.

3) Kasper Ejlertsen (S)

Stemmer for godkendelse.

- Denne takst er beregnet ud fra, hvad det koster at drive et almindeligt, kommunalt plejecenter. Det har taget udgangspunkt i Sundheds- og Ældreministeriets vejledning, og derudover er det beregnet i samarbejde med Odense Kommunes revisionsfirma.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi griber det her samarbejde med OK-Fonden, for det er brandhamrende ærgerligt for både de demente og deres pårørende, hvis det her projekt falder igennem.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce