Annonce
Assens

Det mener I om pårørende, der trodser besøgsforbud på plejehjem: 'Respektløst' og 'Se at få åbnet op'

Assens Kommune oplever flere ubehagelige episoder med pårørende, der ikke forstår, at der fortsat er besøgsrestriktioner på plejehjem. Foto: Colourbox.
Annonce

Personalet på plejehjem i Assens Kommune oplever, at nogle pårørende har mistet tålmodigheden i forhold til restriktioner for besøg hos beboerne.

Det skaber flere ubehagelige episoder, beskrev Fyens Stiftstidende Assens tidligere på ugen.

Kommunen fortæller, at man følger retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, som betyder, at der er besøgsforbud på landets plejehjem. Dog kan man bestille tid til et udendørs besøg med afstand og i et begrænset tidsrum.

De ansattes oplevelser har fået en hel del læsere til tasterne, som både mener, at plejehjemmene bør åbnes mere om, mens andre bifalder den restriktive tilgang, så man så vidt muligt undgår coronavirus.

Læs et udpluk af debatten fra facebooksiderne Fyens.dk og Fyens Stiftstidende Assens.

Annette Dam

Man skal respektere reglerne, og det gælder alle.

Karsten Pedersen

Frigiv dog 'gidslerne' på plejecentrene. Det er jo ikke noget liv at være indespærret på den måde.

Dorthe Vibholm Løkke

Helt enig, men man skal også huske på, at det er borgerens eget hjem, så man kan egentlig ikke nægte de pårørende adgang til borgeren, men pårørende skal selvfølgelig følge alle retningslinjer.

Birthe Sander

Ja, men nu må det da snart være de ældres tur til at få besøg.

Anette Brügge

Bare se at få åbnet op. Ved brug af sund fornuft og gældende retningslinjer - det vil sige sprit og vand/sæbe - er der ingen grund til at blive væk længere.

Elsebet Hansen

Jeg synes også, det er uforståeligt, at man for tiden åbner og åbner, men glemmer planen for de ældre og sårbare og dem i risikogrupper. Folk vil have fitness, fester til over midnat, cafébesøg, øl på værtshuse, badeland og alt muligt, og kæmpedemonstrationer er tilladt, men intet bliver gjort for de mest sårbare.

Det mindste, man kunne gøre, var da en opnormering på plejehjem og andre steder og besøgsrum, så vores ældre ikke skal blive syge af at sidde ude i kulden. Man skal give lov til flere besøg om ugen. Livet er kort, når man er i den forkerte ende - og tro mig, det er trist at sidde i ensomhed og savne sine kære og nære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce