Annonce
Assens

Det mener I om corona-dækning: Lad butikkerne holde åbent hele påsken - og flere mennesker, tak

Tre abonnenter på Fyens Stiftstidende lægger ud med at fortælle, hvad der er vigtigt for dem i dækningen af corona-krisen. Fotos: Jørgen Hansen/Lærke Bjørn Bang/privatfoto.

Hvad synes du er vigtigt at vide lokalt de kommende uger, mens corona-krisen står på?

Det forsøger Fyens Stiftstidendes Assens-redaktion at finde ud af, når vi fra mandag starter en rundringning til abonnenterne på avisen.

Vi forsøger at ringe til så mange som muligt. Og vi tyvstarter søndag, da vi har ringet til tre abonnenter og spurgt dem, hvad der er vigtigt for dem, at vi sætter fokus på.

Flere positive historier, tak

Klaus Nygaard vil gerne læse flere positive og konstruktive artikler om, hvordan erhvervslivet indretter sig, så de kan overleve coronakrisen. Foto: Lærke Bjørn Bang

Klaus Nygaard, 62 år, vvs-montør, Tommerup:

- Jeg er et positivt menneske, og jeg kan godt blive lidt irriteret over, når man taler tingene for meget ned. Når man for eksempel snakker om, at corona er så og så farligt, og at vi ikke må noget som helst. Det er helt i orden at fortælle det, men der er også mange andre historier. Vi må passe på ikke at blive for berøringsangste, og når man snakker med nogen om corona, så får de nærmest hjertebanken, bare de kigger ud ad vinduet.

- Man skal helt sikkert tage det alvorligt, og corona kan lægge lande ned, men vi skal også være her. Mit budskab er, at vi også skal høre om de positive ting på en konstruktiv måde. Der er hjemsendelser og fyringer i erhvervslivet, men der er også historier om, hvordan man indretter sig og forsøger at få det bedste ud af det.

Mere erhverv og endnu flere mennesker

Anker Lund frygter, at samfundet er på vej i en svær økonomisk krise på grund af regeringens strategi med at lukke landet ned. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Anker Lund, 70 år, pensionist, Assens:

- Det er voldsomt, det, der sker lige nu. Som jeg ser det, har man lukket meget ned for samfundet uden man ved, hvad det koster. Der er en masse tragedier forude, for erhvervsdrivendes livsværk er spoleret. Det bekymrer mig da helt vildt. Jeg skal som pensionist leve af, at nogen vil og kan betale min pension. Fundamentet under samfundet er, at vi har noget erhvervsliv.

- Jeg synes, Fyens Stiftstidende dækker det (corona-situationen, red.) sobert modsat nogle andre medier, der kører det som underholdning og sensation. Men enhver krise har sin egen cyklus. Det bliver trættende, og man skal passe på. I har fat i noget rigtigt ved at fokusere på personer, for eksempel dem, som hjælper med at handle for folk, som er i karantæne. Der skal navne og personer til. Jeg elsker skæbnefortællinger, og når nogen gider skrive om en person, så er det ligemeget i hvilken sektion, det står i, så læser jeg det. Jeg vil også gerne læse mere om erhverv, især personer, som ikke er så meget i pressen. Lokalaviser har en tendens til at køre på de samme personer.

Jørn Evan Jensen mener, at der skal mere fokus på at butikslivet. Privatfoto.

Jørn Evan Jensen, 69 år, fagansvarlig ejendomsmægler, bestyrelsesformand, Superbrugsen Assens:

- Det er vigtigste er, at man lever op til myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, og man skal være omhyggelig med at vaske hænder og ikke nyse ind i hovedet på andre. Derfor nytter det ikke noget, at man begrænser butikkernes åbningstider i påsken, så flere mennesker skal samles i færre butikker.

- Sådan som situationen er i dag, betyder lukkeloven, at butikker med en omsætning af en vis størrelse skal holde lukket i påsken. Den regel synes jeg simpelthen, at man skal se bort fra. Man (erhvervsminister Simon Kollerup (S) sagde fredag, at forslaget skal hastebehandles i den kommende uge, red.) lægger godt nok op til, at man må holde åbent to dage i påsken i en begrænset periode, men jeg mener, at der skal være fuldt åbent i hele påsken.

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke har noget med profit at gøre. Jeg tror ikke, det er en særlig god forretning at holde åbent i påsken, når det gælder ekstra lønudgifter, men det har noget at gøre med samfundssind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce