Annonce
Danmark

Det mener erhvervlivet også om den nye regeringsaftale

Thomas Visti, adm. direktør for Mobile Industrial Robots. Arkivfoto: Victoria Mørk Madsen

Thomas Visti, adm. dirkektør, Mobile Industrial Robots

- Nu er aftalen ikke super konkret på alle emner, så der er selvfølgelig områder, der kunne udspecificeres mere – så som hvordan vi sikrer nok arbejdskraft i fremtiden. De medarbejdergrupper, som vores industri typisk mangler, er normalt ikke dem, som man bare lige kan opkvalificere fra ufaglært – hvilket er et tiltag, som bl.a. bliver nævnt i aftalen. Derfor skal der kigges på både pipelinen af unge, som kommer fra uddannelserne samt muligheden for at få den nødvendige udenlandske ekspertise trukket til landet. Vi oplever ikke en udpræget mangel på kvalificerede ansøgere til vores mere almindelige stillinger, men på de mere teknisk tunge stillinger, hvor vi også gerne vil have medarbejdere med en vis erfaring, er vi bestemt udfordret af et meget begrænset ansøgerfelt.

Annonce
Mikkel Christoffersen, talsmand for Robotics Alliance og direktør hos Odense Robotics. Pr-foto

Mikkel Christoffersen, talsmand for Robotics Alliance og direktør for Odense Robotics

- Det er stadig meget tidligt at sige noget om, hvordan aftalen vil påvirke virksomheders rammevilkår, men det er super positivt, at regeringsgrundlaget sætter fokus på, at virksomheder skal have nogle gode vilkår, og vi kan se, at i robotindustrien er der en enorm vækst. Der er godt 8.500 medarbejdere i robotbranchen, og der er potentiale til at nå 25.000 ansatte i 2025. Arbejdskraften er en stor udfordring, så hvis vi skal præstere en vækst, så er der behov for større fokus. Det er vigtigt at have få barriere til at tiltrække folk fra udlandet, og vi ser frem til at se noget mere konkret for at kunne få mere international arbejdskraft. Forskningsmiljøerne skal udvikles for at kunne følge med og holde os konkurrencedygtige.

Morten Pilgaard Rasmussen, chef for Offshore Technology, Siemens Gamesa

- Vi synes, at det er et flot og ambitiøst udgangspunkt, som prioriterer en lang række områder, der er af stor betydning for os som virksomhed. Ud over elementer som strategier for udnyttelsen af Nordsøens kæmpe vindressourcer og elektrificering af samfundet, er vi glade for at se et fokus på at tiltrække højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Selvom vindindustrien i dag er blevet global, er det stadig i høj grad fra Danmark, at industrien udvikles, og det kræver, at vi hele tiden holder os i front. Alene i vores danske afdeling for teknologiudvikling sidder der ingeniører med mere end 70 nationaliteter, og vores virksomheds succes afhænger blandt andet af vores evne til at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere fra hele verden.

Morten Pilgaard Rasmussen, chef for Offshore Technology, Siemens Gamesa. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vold under ishockeykamp: Nu er dommen faldet

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce