Annonce
Sydfyn

Det mener eleverne om undervisning i privatøkonomi

9. klasserne på Svendborg Kommunes folkeskoler får nu alle undervisning i privatøkonomi. Men mener eleverne, at det er vigtigt at lære om budget, lån og renter? Vi har spurgt et par elever fra Issøskolen i Stenstrup.

Brødtekst

Cecilie Nielsen, 15 år

Cecilie Nielsen, 15 år, 9. klasse Issøskolen Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg synes, det er fedt, at man bliver forberedt på økonomi, til når man engang skal ud i livet. For det er lidt forvirrende, og så er det rart, at vi lærer nu, hvordan det fungerer. Hjemme hos mine forældre er vi gode til at spare på for eksempel vand og lys. Det har jeg lært, at man ikke bare skal bruge frit af, fordi det koster penge. Jeg er også opvokset med, at man ikke bare kan få, hvad man vil have, og at man skal tjene sine egne penge.

Freja Ulrich, 15

Freja Ulrich, 15 år, 9. klasse Issøskolen Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg har en storesøster, der snart er 18 år, så vi snakker en del om økonomi derhjemme, men jeg synes, det er rart at lære om penge og lån her i skolen, også til når man engang flytter hjemmefra, og ens forældre ikke er der i lige høj grad til at hjælpe.

Tobias Skovlund, 15 år

Tobias Skovlund, 15 år, 9. klasse Issøskolen Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Det er en god ting, at vi komme til at vide noget om økonomi, for det er noget, vi kan bruge, når vi kommer ud og flytter hjemmefra. Det er vigtig undervisning, fordi ellers kan det være, man kommer ud og laver dumme ting, hvis man ikke ved noget om økonomi. For eksempelvis hvis man ikke synes, man har råd til en Netflix-konto og så tager man et kviklån. Det er dumt.

Elin Thomassen, 15 år

Elin Thomassen, 15 år, 9. klasse Issøskolen Stenstrup Foto: Katrine Becher Damkjær

- Det kan godt være lidt svært at forstå privatøkonomi, her første gang vi har det, når vi endnu ikke har prøvet at skulle styre vores egne penge, betale husleje og sådan. Men når det er forklaret godt og mange gange, så hænger det fast. Og det er godt, for vi får brug for det på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce