Annonce
Fyn

Det mener de om tog og veje

Karsten Hønge (SF) vil have nye togskinner. Foto: Michael Bager
Annonce

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil indkalde partierne til forhandlinger om en langsigtet plan for statslige investeringer i infrastruktur. Her er tre centrale politikeres meninger:

Kristian Pihl Lorentzen (V)

Venstres transportordfører før valget (partiet har ikke udnævnt ny), Kristian Pihl Lorentzen: Jeg vil kæmpe for, at Fynske Motorvej og de andre projekter i den blå aftale (VLAK-regeringen og DF) bliver gennemført. Jeg kan dog frygte for, at udvidelse og investeringer i nye veje bliver nedprioriteret af den nye regering, fordi den i højere grad vil fremme projekterne i Togfonden. Her er vi med på anlæg af den vestfynske jernbane, men ikke de store investeringer i nye skinner ved Vejle Fjord og Århus. De få minutter, der kan spares, står ikke mål med de milliardstore udgifter. Vi vil hellere bruge pengene på, at folk ikke skal holde i kø på vejene. Og en grønnere transportpolitik indebærer også for mig asfalt. Elbiler skal jo også køre på veje.

Karsten Hønge (SF)

Foto: Michael Bager

Politisk ordfører for SF, Karsten Hønge: Vores vigtigste prioritet er den kollektive trafik, og det glæder mig, at vi nu kan gå videre med projekterne i Togfonden. Den vestfynske jernbane, men også nye jyske anlæg, der kan gøre det muligt på en time at komme fra Odense til Århus i tog. Det skal vi nu forhandle videre om. Og jeg håber meget, at vi også får borgerlige partier med i en aftale, så der kan skabes ro om de langsigtede investeringer. Herunder også udvidelse af motorvejen syd om Odense, der samfundsøkonomisk giver god mening.

Henning Hyllested (EL)

Foto: Vibeke Volder

Transportordfører Henning Hyllested (EL): Togfonden er tilbage på skinnerne, og første prioritet er i år at få vedtaget anlægsloven for den nye vestfynske jernbane. Det betyder, at Vejdirektoratet kan tilrettelægge arbejdet mere hensigtsmæssigt og tage hensyn til de lodsejere, der bliver berørt af både motorvejsudvidelsen på Vestfyn og den nye jernbane. Vi er imod motorvejsudvidelsen, og det gælder også en udvidelse af motorvejen syd om Odense. Men er der flertal for projekterne, bør de samtænkes. Vi går benhårdt efter at få gennemført Togfondens projekter i fase 2, så der kan anlægges ny bane ved Vejle Fjord og syd for Århus, så det kun vil tage en time i tog mellem Odense og Århus. Det er afgørende for at få flere bilister flyttet over i togene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce