Annonce
Kerteminde

Det luner i kulden: Fjernvarmen bliver billigere

Kerteminde Forsyning kan til næste år levere fjernvarmen lidt billigere. Arkivfoto: Helle Nordström
Kerteminde Forsyning har godt nyt både til varmekunderne og til erhvervskunderne på genbrugspladsen.
Annonce

Kerteminde: I en trist coronatid kan man snart ikke andet end at putte sig derhjemme i varmen. Så er det et lysstrejf i en mørk tid, at netop varmen nu bliver lidt billigere for kunderne hos Kerteminde Forsyning.

Prisen på fjernvarmen i 2021 bliver sat ned, så en gennemsnitsfamilie med et hus på 130 kvadratmeter skal betale 600 kroner mindre om året.

Prisfaldet kommer, fordi der har været overskud på fjernvarmen.

- Når der er overskud, kommer det altid kunderne til gode, og det er glædeligt, at Kerteminde Forsyning er så effektiv, at vi kan sænke prisen på en af de helt store poster på husholdningsbudgettet, siger Hans Luunbjerg, formand for bestyrelsen.


- Når der er overskud, kommer det altid kunderne til gode.

Hans Luunbjerg, bestyrelsesformand


Årsagen til, at der er overskud på fjernvarmen er blandt andet, at forsyningen har reduceret varmetabet. Men det skyldes også, at den varme, kerteminderne putter sig ved, er skabt med afbrænding af færre kul og mere affald. Et mere miljørigtigt brændselsmiks, som det hedder i fagsproget.

- Fynsværket, hvor vores fjernvarme kommer fra, producerer en stor del af varmen på det restaffald vi selv producerer i vores husholdning, men de importerer også affald fra blandt andet Tyskland, England og det sydlige Europa, og det er faktisk en rigtig god ide, forklarer Michael Høj-Larsen, direktør i Kerteminde Forsyning.

- Danmark har mange års erfaring i at omdanne affald til energi. Vi har de store fjernvarmenet, som det ikke vil kunne betale sig for vore sydlige EU-kolleger at begynde at etablere. Så hvis vi ikke aftog deres affald og lavede det om til varme og el, ville det blot blive lagt i deponi.

Det er selvsagt kun restaffald, som ikke kan genanvendes, der bliver brændt af på Fynsværket. I takt med at vi genanvender mere og mere affald i Danmark, er der plads til at importere mere og mere restaffald fra udlandet.

Annonce

Lettere at være erhvervskunde

Det er ikke kun varmekunderne der får en god nyhed af Kerteminde Forsyning. Erhvervskunderne på genbrugspladserne kan nu se frem til, at livet bliver lidt lettere for dem.

- Hidtil har erhvervskunderne selv skullet foretage indtastning og betaling ved et panel. Det besvær slipper de for til næste år, idet vi indfører automatisk betaling via nummerpladeskanning, fortæller Hans Luunbjerg.

- Ved betalingspanelet skulle kunderne finde hoved og hale i betegnelser for affaldstyper og mængder. Alt det slipper de nu for, idet vi indfører er enhedspris. Fremover koster det 150 kroner pr besøg med en bil på gule plader eller papegøjeplader, der er registreret til erhvervsbrug - uanset mængden af affald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce