Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det lugtede af OL-stemning i Faaborg

Et imporende og farvestrålende optog bevægede sig mandag aften gennem byen fra sejlklubben til Torvet. Foto: Palle Søby
Fælles indmarch fra sejlklubben til Torvet og præmieoverrækkelse i masters-klassen var mandag aften et af højdepunkterne under det 10 dage lange EM i Europajolle i Faaborg.

Faaborg: Det her er muligvis det tætteste, Faaborg nogensinde kommer på noget, der smager af olympiske lege.

Anført af vægterne - alle fire på én gang - og Fynsk Slagtøjsakademi marcherede omkring 150 sejlere mandag aften fra sejlklubben til fælles indmarch på Torvet. Som ved en OL-åbning gik de gennem byens gamle gader og viftede med deres landes flag og navneskilte, iklædt ens dragter fra land til land og med lokale og turister som publikum.

Begivenheden var på én gang afslutning på masters-klassen (mænd over 35 og kvinder over 30) og åbning på youth-klassen (op til 19 år) ved EM i Europajolle, som Faaborg Sejlklub lige nu er vært for.

På Torvet var der medaljer til vinderne hos de ældste sejlere, der har været i gang siden torsdag. Nu fortsætter de unge med deres sejladser frem til på lørdag.

- Jeg har aldrig haft så mange mennesker til min fødselsdag, sagde sejlklubbens formand, Jakob Frost, i sin velkomsttale - hvorefter hele Torvet brød ud i "Happy birthday to you".

Jakob Frost blev 43, og på lørdag fylder præsidenten for Europajolleklassen, spanieren Paul Depoorter, 55 år.

- Invester i unge og sport. Det kommer mangefold tilbage, opfordrede Paul Depoorter i sin velkomsttale, inden borgmester Hans Stavnsager officielt erklærede de unges klasse for åben.

For sejlklubben er det et kæmpe arrangement, der involverer 45 frivillige over 10 dage. Men alt kører, som det skal, fortæller Marianne Bløcher fra sejlklubbens bestyrelse.

- Vi havde søndag aften en "sailors dinner" for masters-klassen med 100 mennesker til grillmad i sejlklubben. Det gik supergodt og var rigtig hyggeligt. Torsdag aften, hvor der er Open By Night, har vi igen en "sailors dinner", hvor vi bliver 165 til spisning, fortæller hun.

Annonce
Alle Faaborgs fire vægtere var samlet for at lede tropperne gennem byen. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];