Annonce
Debat

Det lille gule bladhus knagede

Den 3. december 1999 husker jeg tydeligt. På det tidspunkt arbejdede jeg på Fyens Stiftstidendes daværende lokalredaktion i Tommerup Stationsby.

Det var begyndt at blæse op i løbet af dagen, og hen på eftermiddagen stormede det så meget, at politi og myndigheder frarådede al unødvendig udkørsel. Som sidste medarbejder i bladhuset overvejede jeg, om jeg skulle tage chancen og køre hjem til Odense. Jeg valgte dog at blive og se tiden an. Stormen tog dog til og blev efterhånden til en orkan, og jeg kunne ikke gøre andet end at følge de dramatiske hændelser rundt i landet i radioen. Det var mørkt, og man kunne høre orkanens rasen.

Det lille gule bladhus knagede og bragede højlydt, og hen på aftenen røg den ene tagsten efter den anden ned og knustes, mens alle telefoner i huset pludselig begyndte at ringe samtidig. Det var som et spøgelseshus, og jeg kunne ikke gøre andet end at lægge mig på gulvet og forsøge at sove.

Først hen på morgenen vovede jeg mig ud i min bil, men måtte nærmest køre slalom mellem de væltede træer, især på den skovklædte strækning mellem Tommerup og Skallebølle. Jeg var spændt på, hvad orkanen havde gjort ved mit daværende rækkehus i Næsby, men heldigvis var der kun væltet et par træer i haven. Jo, der var bogstaveligt taget blæst om os hin decemberdag for 20 år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce