Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det ligner hærværk: Ringes nye insekthoteller væltet - nu bliver de fjernet

Insekthotellerne ved Ringe Sø er blevet væltet. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Natten til mandag blev alle Ringes nyligt opsatte insekthoteller ved Ringe Sø væltet. Det ligner hærværk, så måske skal insekthotellerne flyttes til et andet sted i byen.
Annonce

Ringe: I slutningen af oktober blev en stribe insekthoteller sat op ved Ringe Sø. Hotellerne er som en del af et kunstprojekt udformet som "menneskehuse", og meningen er at få fokus på bosteder til bier og andre insekter, der er presset af menneskets påvirkning af naturen.

Natten til mandag blev alle insekthotellerne så væltet - blot to en halv måned efter, at de blev sat op anført af billedhuggeren Bente Hovendal, der har fundet på kunstprojektet, og frivillige kræfter i seniorværkstedet i Ringe, som har bygget hotellerne.

- Det er træls, at tingene ikke kan få lov at stå og være, som det nu var tænkt, lyder det fra projektleder John Lademann på seniorværkstedet.

Det er stadig ikke helt klart, om de væltede insekthoteller er et resultat af hærværk eller kraftige vindpust, men siden insekthotellerne er væltet i hver sin retning, er det næppe vinden, som har været på spil. Ifølge John Lademann er der heller ingen tvivl om, at insekthotellerne sagtens burde kunne klare et kraftigt vindpust eller to.

- Det er jo et spørgsmål om, hvad det skal kunne holde til. Hvis det skal kunne holde til at blive sparket ned, så er det ikke godt nok, men hvis det skal kunne holde til den vindpåvirkning, der er, så mener vi bestemt, at det er godt nok, siger John Lademann.

Insekthotellerne stod på en nedgravet betonklods, men det har ikke kunnet redde dem. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Annonce

Hoteller var vindsikrede

Kommunens tovholder på det kunstprojekt, insekthotellerne er en del af, Hanne Raunsmed, håber på hurtigst muligt at finde ud af, hvad der har fået insekthotellerne ned med nakken.

- Jeg ved ikke, hvad grunden er, men det er det, vi skal finde ud af. Jeg har snakket med SSP (kriminalpræventivt samarbejde mellem skole, de sociale myndigheder og politiet red.) for at finde ud af, om der er nogen, der ved, hvem der kunne have gjort det, lyder det fra Hanne Raunsmed.

Da insekthotellerne blev opsat ved Ringe Sø den 26. oktober, blev de placeret på et fundament af en nedgravet betonklods, for at sikre hotellerne mod vind, vejr og blød jord. Det lader dog ikke til, at fundamentet har kunnet stå imod, hvad end der har væltet hotellerne.

- Vi tager dem lige i forvaring, og så udtænker vi, om vi skal lave en anden fundering af dem. Men hvis man skal til at terrorsikre sådan nogle, så er der jo ikke grænser for, hvilke materialer, vi skal bruge til det, siger John Lademann.

Det er heller ikke sikkert, at insekthotellerne får lov at komme tilbage til deres gamle plads nede ved Ringe Sø. Ifølge Hanne Raunsmed går det nemlig ikke at hotellerne bliver væltet, når insekterne er flyttet ind.

- Det kan være, at vi skal finde en anden placering til dem. Enten så skal de være stærkere, eller så skal vi måske rykke dem til en ny placering, hvor de er mindre udsatte, siger Hanne Raunsmed.

Går man tur ved Ringe Sø, bliver man mødt af et trist syn. Insekthotellerne er faldet i hver sin retning. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce