Annonce
Sport

Det ligner en duel til sidste dag - B1909 og Kerteminde slås om oprykningen fra Fynsserien

Den målfarlige midtbanespiller Jonas Lund var tilbage i den røde trøje mod Kerteminde. Her ses Lund i en kamp for nogle sæsoner siden mod TPI og modstanderens daværende angriber Anders Fønss. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den udsatte kamp i søndags mellem topholdene ændrede ikke ved udgangspositionen før slutspurten.

FODBOLD: Traditionsrige B1909 og outsideren Kerteminde Boldklub ser ud til at skulle udkæmpe en hidsig duel om den enlige oprykningsbillet fra Fynsserien til Danmarksserien.

Det blev for alvor en realitet, da det hold mødtes tirsdag aften i den udsatte kamp.

I et intenst og afvekslende opgør spillede de to hold 0-0.

Annonce

For nierne var det gode, at man i det mindste beholdt føringen på bedre målforskel, og for Kerteminde var det en gevinst, at man nu har chancen for at holde spændingen indtil sidste runde, hvor de to hold minsandten mødes igen, men denne gang på Kerteminde stadion.

Som stort set altid spilstærke B1909 havde rutinerede Rune Corfitzen tilbage i forsvaret, og Nicklas Henriksen i målet igen efter en længere pause som afløser for den rutinerede eks-Bournemouth-keeper Ben Pakes, og Corfitzen måtte sluge en advarsel, som igen gav 10 minutter på sidelinjen, som reglerne er i Fynsserien. Men nierne overlevede det handicap og kunne samtidig glæde sig over, at skudstærke Jonas Lund er tilbage på banen.

Flotte måltal

Begge hold har 44 points med otte runder tilbage, men B1909 har med 50-7 en lidt bedre målscore end Kerteminde med 45-9. Imponerende tal. Og de kan naturligvis korrigeres en del inden den måske afgørende duel i Kerteminde, der gennem tiden har leveret mange spillere som landsholdsmålmanden Bent Hansen og ikke mindst tilskuere til B1909's kampe - tilbage i de rødes storhedstid.

På henholdsvis tredje- og fjerdepladsen ligger Dalums og Svendborgs reserver, men de er med 39 og 33 points i pænt baghjul og har næppe heller en brændende ambition om at rykke op.

Bogense spillede torsdag 2-2 hjemme mod et andet midterhold Fjordager.

De fire nederste, som lige nu ligger til nedrykning, er fra oven Aarup, Krarup/Espe, SSV Højfyn og Allesø, mens Flemløse/Haarby , TPI-reserverne og Marstal/Rise - og Bogense - er på ingen måder uden for risiko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce