Annonce
Odense

Det lærer vi af coronakrisen: Digitalt bureau holder fast i fysisk fremmøde

Selv om Morningtrains medarbejdere godt kan arbejde hjemmefra og gjorde det i en lang periode under den mest massive nedlukning af Danmark, så viste perioden også det odenseanske webbureau, at kommunikationen især mellem afdelingerne fungerer bedst ved fysisk fremmøde. Foto: Morningtrain/Steffen Stamp
På webbureauet Morningtrain i Odense oplevede direktør Peter Thomsen, at den uformelle sparring og kommunikationen mellem afdelingerne blev ramt, da alle arbejdede hjemme.
Annonce

ODENSE: På webbureauet Morningtrain i Odense er der intet teknisk til hinder for, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra.

Alligevel er alle 30 medarbejdere tilbage på kontoret i Odense, og coronakrisen har ikke fået virksomheden til at slække på kravet om, at medarbejderne skal være til stede mellem 9 og 15 og ellers kan flekse de resterende timer ind.

- Da Danmark blev lukket ned, startede vi med at opdele medarbejderne i hold, der arbejdede hjemme på skift, men efter nogle uger arbejdede alle hjemme seks-syv uger i træk. De første tre uger, hvor det hele var nyt og spændende, gik det godt. Der var ligefrem nogle, der blomstrede op. Især de introverte, der oplevede, at de var mere effektive derhjemme, hvor de ikke sad i et storrumskontor med støj og forstyrrelser.

- Men derefter begyndte de små kommunikationsudfordringer at hobe sig op. Medarbejderne fik ikke talt så meget med hinanden, nogle bolde blev tabt, og meget af den uformelle sparring forsvandt. Det kunne være en kundehistorik, hvor man på kontoret ville tale sammen, men hvor det føles som en større ting at ringe op, forklarer administrerende direktør Peter Thomsen.


De første tre uger, hvor det hele var nyt og spændende, gik det godt. Der var ligefrem nogle, der blomstrede op. Især de introverte, der oplevede, at de var mere effektive derhjemme, hvor de ikke sad i et storrumskontor med støj og forstyrrelser. Men derefter begyndte de små kommunikationsudfordringer at hobe sig op. Medarbejderne fik ikke talt så meget med hinanden, nogle bolde blev tabt, og meget af den uformelle sparring forsvandt.

Peter Thomsen, administrerende direktør i Morningtrain


Samtidig påvirkede det nogle af medarbejdernes mentale trivsel, at de stort set ikke så andre mennesker i det daglige. Det kunne skærmen ikke opveje.

Med en ung medarbejdergruppe var Peter Thomsens største virksomhedsmæssige bekymring ved at vende tilbage til fysisk fremmøde, om virksomheden ville risikere at stå stille i flere uger, hvis mange medarbejdere blev syge.

Ledelsen vurderede imidlertid, at risikoen var lille i forhold til fordelene ved at vende tilbage til kontoret, hvor der selvfølgelig er taget forholdsregler med håndsprit, afstand og frokostordning i hold. Samtidig bliver flere kundemøder afholdt på distancen.

-  Jeg tror, der sker noget med mødekulturen på sigt. Man skal ikke undervurdere betydningen af at mødes fysisk første gang, men i forbindelse med mindre møder er mange begyndt at foreslå, at vi tager det over Teams, og det sparer os en masse transporttid, siger Peter Thomsen.

For Morningtrains administrerende direktør Peter Thomsen har coronakrisen først og fremmest haft betydning for mødekulturen. Virksomheden har mange kunder i blandt andet København og Aarhus, og derfor undgår Morningtrain en masse spildtid til transport ved at tage nogle midtvejsmøder over for eksempel Teams. Foto: Morningtrain/Steffen Stamp

Når medarbejdere har været ude at rejse, opfordrer Morningtrain dem dog fortsat til at arbejde hjemmefra, indtil de er blevet testet og har fået svar. Det samme gælder, hvis nogen føler det mindste ubehag.

- Det er et godt alternativ at have i baghånden, men coronakrisen har vist os, at der er en grund til at samles fysisk på kontoret. Og folk jublede, da vi kunne fortælle, at de måtte komme tilbage, fortæller Peter Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce