Annonce
Assens

- Det kræver kvalitetssans at arbejde i en grusgrav

Det er på med gummistøvlerne i Brylle Grusgrav. Det regnfulde vejr gør det til én stor mudderpøl. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Spørger man Henrik Clemmensen, NCC's driftsleder i Brylle Grusgrav, kræver det kvalitetssans, hvis man vil arbejde i en grusgrav. Det er et håndværk, hvor sidemandslæring er den sikre vej frem.
Annonce

Brylle: - Mange i dag kommer nok med en baggrund som entreprenør, men jeg kan forestille mig, at man i fremtiden vil se mange grusgravsarbejdere med en maskinfører-uddannelse, fortæller Henrik Clemmensen, der er driftsleder i Brylle Grusgrav og otte andre NCC-grusgrave.

Han fortæller, at det i høj grad er sidemandslæring, når man skal oplæres i det arbejde, der finder sted i en grusgrav som den i Brylle.

- Man bliver simpelthen lært op af de andre i grusgraven. Det tager nok nogle år, inden man kan det meste, siger han.

- Men en rigtig vigtig egenskab at have er, at man skal kunne komme tidligt op, for arbejdet begynder tidligt på dagen i en grusgrav.

Og så skal man ifølge Henrik Clemmensen have kvalitetssans og være villig til at lære.

Annonce

Store og små sten

For arbejdet i en grusgrav er, som Henrik Clemmensen siger, et håndværk, og det skal naturligvis gøres godt nok.

- Hvis jeg for eksempel får øje på en stor sten, som er sorteret forkert, så flytter jeg den, for den skal ikke ligge sammen med nogle mindre sten, siger han.

- Vi skal jo bruge de rigtige produktionsmetoder, så vi får de rigtige varer. Når det skal bruges til beton, er størrelsen afgørende helt ned til millimeteren.

Derfor kræver det også, at man er opmærksom på detaljerne.

- Det duer jo ikke, hvis der sidder en stor sten og noget ler i lastbilens lad, hvis det læs skal bruges til beton. Så gummiged, lastbil og så videre skal være ren, når man skifter vare, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce