Annonce
Middelfart

Det koster at investere i fremtiden: Ombygning sender Severin Kursus- og Konferencecenter i minus

Severin-direktør Tina Pedersen fordobler sin mødekapacitet, når den nye konferencesal bag hende står færdig næste år. Men det forpligter, idet der i de kommende budgetter opereres med en omsætningsstigning på 30 procent. Privatfoto
- Men underskuddet er markant mindre, end vi havde regnet med, så jeg er mere end godt tilfreds med, hvordan vi klarer os gennem byggeriet, siger direktør Tina Pedersen.
Annonce

Middelfart: En forringelse af resultatet på halvanden million fra 2018 til 2019 får ikke direktøren for det Coop-ejede Severin Kursus- og Konferencecenter i Middelfart til at hænge med skuffen. Tværtimod er Tina Pedersen mere end godt tilfreds med underskuddet på 248.000 kroner sidste år.

- Vi er midt i en kæmpe udvidelse og havde budgetteret med et minus i 2019 på over en million. Så jeg kan kun rose mine medarbejdere og gæster for, hvordan de har tacklet situationen, siger Tina Pedersen.

Rent faktisk er det lykkedes Severin med 55.000 gæster at fastholde omsætningen i 2019 i forhold til året før. Den forringede bundlinje skyldes afskrivninger på de gamle bygninger, som er revet ned, samt ekstra personaleudgifter på godt en million kroner.

- Det igangværende byggeri fordobler blandt andet vores mødekapacitet. Vi er derfor allerede sidste år gået offensivt ud og har ansat ekstra salgspersonale, så vi er sikre på, at rammerne bliver fyldt ud, når de står klar, forklarer Tina Pedersen.

Severin A/S

Severin A/S, Skovsvinget 25, Middelfart.

CVR-nr. 31 93 63 30.

Ejer: Coop Invest A/S.

Bestyrelse: Henrik Kirketerp Nielsen (formand), Ole Sig Del Rosario Olsen og Lisa Klint.

Direktør: Tina Pedersen.

Regnskab 2019, offentliggjort 15. maj 2020:

Bruttoresultat: 20,1 mio. kr. (2019), 20,1 mio. kr. (2018)

Personale omkostninger: 14,6 mio. kr. (2019), 13,4 mio. kr. (2018)

Af og nedskrivninger: 4,9 mio. kr. (2019), 4,0 mio. kr. (2018)

Resultat efter skat: -248.000 kroner (2019), 1,2 mio. kr. (2018)

Annonce

Skal vokse med 30 procent

Med ombygningen kan Severin fremover rumme 600 siddende mødedeltagere, en del med udsigt til Lillebælt. Dertil kommer en ekstra restaurant med plads til 150 mennesker, der også får udsigt til bæltet. Antallet af værelser vokser med 31 til 107 med i alt 170 senge.

Ud over betegnelsen "et større tocifret millionbeløb" ønsker Tina Pedersen ikke at oplyse, hvor meget det hele løber op i. Med investeringen følger et mål om, at omsætningen skal stige med 25-30 procent de næste par år.

Det er dog næppe nogen umulig opgave, Tina Pedersen og hendes i alt 33 fuldtids- og ligeså mange deltidsansatte står overfor. Hun fortæller, at stedet de sidste to-tre år, på grund af pladsmangel, har måttet sige nej til næsten hver anden henvendelse.

- Vi kan altid blive skarpere, men den kendsgerning giver mig selvfølgelig lidt ro i maven, siger Tina Pedersen, der efter en årrække med mange, hurtige direktørskift på Severin har stået i spidsen for stedet siden 2012.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce