Annonce
Erhverv

Det kommer Facebook med

Når Facebook åbner datacentret i Odense følger der 175 arbejdspladser, varme til 6900 fynske boliger og lokale legater fra it-giganten med.
Annonce

Brødtekst

175 job i datacentret

Carsten Sørensen - chef for Facebooks datacenter i Odense. Foto: Frederik Nordhagen

Datacenterchef Carsten Sørensen kom fra Nordea, da han i oktober 2017 sluttede sig til det hold, der næsten er fuldtalligt, når Facebook i morgen tænder for datacentret i Tietgenbyen. I alt bliver der 175 job på datacentret, hvoraf en stor del - ligesom Sørensen - vil være ansat direkte hos Facebook til at sikre driften af de mange tusindevis af servere, sørge for at køleanlæg fungerer og at blandt andet systemet til udnyttelse af overskudsvarme kører. Derudover er der ansatte hos en række underleverandører, som kommer til at arbejde fast på stedet. Det drejer sig blandt andet om vagtpersonale og ansatte i cateringfirmaet og rengøringsfolk, som ikke er ansat hos Facebook, selv om de arbejder på sitet. Der er fortsat enkelte åbne stillinger på datacentret, som man finder på https://www.facebook.com/careers.

Varme til Fyn

Fjernvarme Fyn har bygget fjernvarmecentral lige over for Facebooks datacenter. Arkivfoto

I samarbejde med Fjernvarme Fyn, der har bygget et anlæg med varmepumper i Tietgenbyen, vil Facebook for første gang udnytte overskudsvarmen fra et datacenter i stor skala. Det kommer til at betyde, at 6900 husstande på Fyn fremover vil blive varmet op med fjernvarme, som bygger på udnyttelsen af den varme, som serverne i datacentret generer. Herfra flyttes varmen til Fjernvarme Fyns anlæg, hvor det varmes yderligere op, før det sendes ud til fjernvarmeforbrugerne. Anlægget præsenteres torsdag som en del af åbningen af datacentret.

Legater fra den nye nabo

It-giganten introducerer nu en ny legatordning i Odense. Arkivfoto

Facebook har allerede doneret 145.000 kroner til Carl Nielsen Legepark i Nr. Lyndelse og har netop offentliggjort, at man donerer yderligere penge til blandt andet stole og el-installationer på friluftsscenen. Derudover præsenterer Facebook, ligesom man gør fra datacentrene i Luleå i Sverige og Clonee i Irland, nu også et lokalt legatprogram på Fyn under navnet Facebook Community Action Grants. Gennem legatordningen kan lokale skoler søge midler til opgradering af it, kodeklasser efter skoletid eller etablering af it-undervisning for ældre. Kodeordet er sammenhængskraft, fællesskaber og arbejdet med at skabe forbindelser lokalt - enten online eller offline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce