Annonce
Odense

Det kollektive klædeskab

Sofie Fog-Møller Borgnakke ved ikke, om hun kan sætte sig i sofaen i morgen. Den er - lige som alt andet i butikken - til salg. Foto: Klaus Knakkergaard

Nyåbnede Organic Club vil gøre det til en dyd at shoppe bæredygtigt. Det betyder blandt andet, at vi skal være bedre til at gå i hinandens tøj

Hvis du vil definere bæredygtighed, har du givet dig selv en ikke helt lille opgave. Den har utallige former og definitioner og griber om alt fra miljø, til økonomi og kulturer. Så er det noget lettere - og ganske meget bedre - at bidrage til bæredygtigheden.

Se bare i nyåbnede The Organic Club i Brandts Passage. Et sted, som er omtrent lige så svær at definere som begrebet "bæredygtighed" - men som alligevel er let at forstå: det handler om at sætte tempoet ned og handle med omtanke.

- Det er slow-shopping. Her skal være ro og tid til at handle. Du skal sætte dig ned, slappe af, drikke en kop kaffe og hygge dig, mens du tænker over dine indkøb, siger Sofie Fog-Møller Borgnakke bag disken.

Annonce

Brandts passage 27.Mandag-torsdag: 10.30-17.30

Fredag: 10-30-18.30

Lørdag-søndag: 10-15

Undertøjet er fremstillet af specielle fibre, der gør det muligt for huden at ånde ugeneret.

Secondhand

Slow-shopping er den ene af forretningens grundsten. En anden er, det du kan købe. Det adskiller sig på mange måder fra mange andre butikker ved at være alt fra unikt design til personlig pleje og secondhand-tøj.

- Du kan dybest set købe alt i butikken. Vi har nogle kunstnere og kunsthåndværkere, der sælger deres ting på kommission. Så har vi nogle designere, blandt andet møbeldesignere, hvis møbler vi selv bruger i indretningen, og så har vi hele vores secondhand-afdeling, forklarer Sofie Fog-Møller Borgnakke og lader en hånd glide gennem tøjet, der ikke syner synderligt af at være brugt.

Det er genbrugs-konceptet, det kollektive klædeskab som de kalder det, der for alvor cementerer det bæredygtige koncept. Konceptet er, at du gennem et medlemskab får mulighed for at bytte dig til nyt brugt tøj i butikken. Helt konkret får du point for det tøj, du afleverer. Point du kan bruge til at købe nyt.

- Der er tal, der viser, at en kvinde kun bruger cirka 30 procent af sit tøj i garderoben. Samtidig bliver over halvdelen af det tøj, vi smider ud, ikke genanvendt. Det er virkelig ikke særlig bæredygtigt, og det er det, vi forsøger at gøre noget ved med konceptet siger Sofie Fog-Møller Borgnakke.

Secondhand-tøjet er prismærket, så det også kan købes, selv om du ikke er medlem af The Organic Club.

The Organic Club har udover butikken i Odense en forretning i København. Derudover kan en del af varerne købes i webshoppen.

Der sælges nyt tøj fra udvalgte mærker.
Og der sælges secondhandtøj, der dog ikke syner synderligt af at være brugt.
Du kan også finde produkter til personlig pleje. Alt sammen produceret så bæredygtigt som muligt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce