Annonce
Sydfyn

Det kan ikke hænge sammen økonomisk: Slut med restaurant og julemarked på Valdemars Slot

Louise og Nikolaj Albinus er i gang med en plan, der skal rette økonomien på Valdemars Slot op, og hellige køer har de ingen af. Derfor er det slut med julemarkeder og restaurantdrift på slottet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er for dyrt at drive restaurant på Valdemars Slot, er ægteparret Louise og Nikolaj Albinus kommet frem til. Også julemarkedet er blevet vejet og fundet for let.

Tåsinge: Kan det ikke stå, må det falde.

Det er med den tilgang, ægteparret Louise og Nikolaj Albinus er gået til opgaven på Valdemars Slot.

De overtog driften af slottet i februar i år og har givet sig selv tre år til at rette økonomien op - og det gør man ikke uden at svinge seglen.

- Den tidligere ledelse mente, at slottet kunne tjene flere penge ved selv at holde julemarked end den forpagtningsafgift, der kom ind ved at lade andre leje sig ind. Så sidste år stod Valdemars Slot selv for det, og det gav tab. Der er alt, alt for mange mandetimer i det, siger Nikolaj Albinus om julemarkedet, som altså har fået med seglen - og kun får comeback, hvis et eventfirma har lyst til at leje sig ind på slottet.

- Vi er nødt til at fokusere på de ting, som giver indtægter, siger han.

Annonce

Farvel til restauranten

Ikke kun julemarkedet er faldet.

Lige nu lejer restaurant Resumé sig ind i restauranten, men bruger kun køkkenfaciliteterne, og servering har der ifølge Nikolaj Albinus ikke været siden december 2017.

- I 2018 og 2019 har der ikke været restaurant, og der kommer det heller ikke. I det år, hvor den tidligere ledelse af slottet selv stod for driften af restauranten, tabte vi tæt på en million kroner, siger han.

Den slags harmonerer ikke med ambitionen om at gøre røde tal sorte, og derfor er der ingen planer om igen at forsøge sig med restaurantdrift, oplyser Nikolaj Albinus.

Det betyder dog ikke, at gæsterne ikke vil kunne stille tørst og appetit.

- Vi har café i æblehaven om sommeren - ligesom den, Margareta (Iuel-Brockdorff, mor til Louise Albinus, red.) startede i sin tid, siger Nikolaj Albinus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce