Annonce
Danmark

Det kan de nye erhvervshuse

Droner har stort potentiale i forbindelse med digitalisering af ydelser, som virksomhederne kan tjene penge på. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Seks erhvervshuse har per 1. januar i år erstattet de tidligere væksthuse. De har selvstændige bestyrelser og hver en filial. Husene ligger i Aalborg, Århus, Odense, Vojens foruden Sorø og København. Filialerne er placeret i Nykøbing Mors, Herning, Horsens, Hillerød, Vordingborg og Rønne.

1 Digitalisering

Digitalisering er et nøgleområde for de nye erhvervshuse, og et eksempel i Erhvervshus Fyn handler om, at to virksomheder kan få støtte til en kommerciel løsning for et nyt produkt. Dronevirksomheder kan eksempelvis udvikle en ny anvendelse for deres produkt. Mindst to virksomheder og en videninstitution skal gå sammen for om et ny produkt eller koncept, som kan blive solgt på markedet. Desuden kan virksomheder med en stærk forretningsplan for et digitalt projekt blive støttet med 110.000 kroner til at hyre en digitaliseringsekspert.

2 Hjælp til fødevarevirksomheder

Erhvervshusene skal støtte de brancher, som er i området. Erhvervshus Sydjylland kan eksempelvis hjælpe ambitiøse fødevarevirksomheder med et skræddersyet udviklingsforløb, som hjælper med tilskud og råd til at sætte turbo på udviklingen i virksomheden.

3 Sparring

Ofte tager driften det meste af eller al lederens tid i små virksomheder. Men erhvervshusene kan hjælpe med at afklare en virksomheds udviklingsbehov og skabe overblik over virksomhedens situation og målsætninger. Erhvervshuset kan sammensætte det rigtige team til at afdække og prioritere virksomhedens udfordringer i det videre forløb.

4 Kapital til udvikling

Finansiering er et andet nøgleord i erhvervsfremme. Erhvervshus Midtjylland i Aarhus kan for eksempel hjælpe virksomheder og iværksættere med at skaffe kapital til etablering eller vækst. Det handler om at skabe overblik og finde den rette løsning for virksomheden. En virksomhedskonsulent hjælper ledelse og medarbejdere gennem processen og afdækker behov for kapital og hjælper iværksættere med at skærpe ideen, så det bliver nemmere at rejse penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce