Annonce
Sport

Det kan blive en udfordring ikke mindst hos kvinderne: Eliteidræt vil inkludere dem, der hverken er han eller hun.

Leif Rasmussen, sportsredaktør

Konkurrencesport kan som bekendt udøves af både mænd og kvinder. Men den fysiske forskel betyder, at man kun konkurrerer med udøvere af eget køn.

Det giver mening. Specielt i fysiske idrætsgrene som fodbold, håndbold, badminton, tennis, ishockey, boksning, atletik, svømning, cykling vægtløftning og så videre, giver det ingen mening at blande kønnene i samme konkurrence.

Dog findes der mulighed for at spillede mixed med to på banen - et af hvert køn på det ene hold og i atletik og svømning er man også begyndt at eksperimentere med blandet stafetløb.

Annonce

Man kan ophæve kønsforskellen i visse motorsportsgrene, billard, ridning, minigolf, faldskærmsudspring eller svæveflyvning.

Men hvad så med dem, der hverken er biologisk fødte kvinder eller mænd?  Her har DIF netop udgivet en rapport, der handler om at rådgive om inklusion af transkønnede, interkønnede og nonbinære i idrætten.

En 13-årig født som dreng må ikke lige pludselig lave 29 mål i træk i en pigekamp.

DIF anbefaler, at man gør de mandlige rækker åbne for alle, mens man klogt anbefaler det modsatte for kvinderækkerne, hvor en kvinde, der er født som mand, kan have store konkurrencemæssige og fysiske fordele.

Det vil ikke give mening at lade tvekønnede stille op i kvindesporten, for det kan gøre det umuligt for de bedste kvinder at vinde titler og mesterskab, og det kan ikke være rimeligt. En 13-årig født som dreng må ikke lige pludselig lave 29 mål i træk i en pigekamp.

Det er naturligvis en mulighed at lave mesterskaber udelukkende for transkønnede og for andre, der hverken er kvinde eller mand. I handicapsporten har man jo delt konkurrencerne op, så folk med nogenlunde lige store handicaps konkurrerer mod hinanden.

Det kunne være en mulighed for transkønnede, interkønnede og nonbinære, men det er så et åbent spørgsmål, om mængden af minoriteterne overhovedet gør det muligt at foretage en rimelig opdeling.

Det klogeste, DIF har gjort, er at opfordre til at tage stilling fra sag til sag. Naturligvis skal der være plads til alle også i eliteidrætten på fair vis, mens man i breddeidrætten bedre kan være i stand til at blande kortene og udøverne.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce