Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det kører for ny løbeklub i Rolfsted Idrætsforening

RIF Løb benytter den nærliggende natur som løbebane. Privatfoto
Med udgangspunkt i Rolfhallen vil den nystartede RIF Løb tilbyde løb for alle. Begynderhold går fra nul til fem kilometer på 12 uger.

Rolfsted: I slutningen af februar startede et nyt tiltag op i Rolfsted IF. Nu skulle der laves en afdeling for løbere.

Den første gang løbetræning fandt sted lørdag 23. februar. 11 løbere mødte op, og der blevet løbet sammen, og snakket om fremtidens planer. Et par uger senere blev der holdt et informationsmøde, hvor man havde fået assistance fra DGI’s løbekonsulent Julie Fauerholt Pedersen.

Man har siden løbetrænet fast tre gange om ugen. Det er på nuværende tidspunkt tirsdag og torsdag kl. 16.45 samt lørdag kl. 09 med fælles afgang fra Rolfhallen. Man løber primært på stier i en nærliggende plantage, og der er en løbeinstruktør med hver gang. Så der bliver taget hånd om alle løberne.

I uge 14 startede et nyt hold op, hvor man i de kommende 12 uger vil køre et rent begynderhold. Her vil træne op fra nul til at kunne løbe fem kilometer.

En gang om måneden skal der lørdag efter løbeturen være socialt samvær, da man har et stort ønske om, at det sociale og samværet skal være den bærende faktor i RIF Løb.

Annonce
Sabine Risager varmemde løberne op inden turen ud på stier og veje. Privatfoto

Smuk natur

Lørdag i uge 13 havde man allieret sig med Sabine Risager, som for nylig er flyttet til området. Hun sørgede for, at løberne blev kørt igennem ca. 20 minutters funktionel træning i Ferritslev Bypark. Det var en succes, og vil helt sikkert blive gentaget.

Det er helt oplagt at flytte løbeturene til Tarup-Davinde, hvor områdets smukke natur og mange stier vil blive taget i brug, og dermed gøre oplevelsen endnu bedre.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce