Annonce
Konfrontation

Det jyske fylder meget: - Jeg var nok ikke den eneste, der var kommet i klemme

Poul-Erik Svendsen (S), her flankeret af Villy Søvndal (SF) og Stephanie Lose (V), på valgaftenen ved regionsvalget 21. november 2017. Foto: Lars Juul.
Socialdemokraterne i Region Syddanmark har med Poul-Erik Svendsen som spidskandidat tabt tre valg til regionsrådet til Venstre. Nu udfordres den fynske skoleleder af en jysk kandidat. Det er naturligt, at partiet diskuterer, hvilken spidskandidat der kan erobre formandsposten i regionen, men det er vigtigt, at der er fynboer med i spillet, siger Poul-Erik Svendsen i dette interview.
Annonce

- Vil du gerne fortsætte som spidskandidat for dit parti i regionen?

- Ja, jeg har stillet mit kandidatur til rådighed. Dels har jeg stadig energi og lyst, og så skylder jeg også partiet at gøre det. Men jeg er da godt klar over, at nu har jeg været med så mange gange i alle årene, at der godt kan være nogle diskussioner, om der nu er en anden, der skal prøve. Der er jo også lagt op til en helt åben valgprocedure, så der kan komme mange flere kandidater.

- Er det til gavn for partiet, at andre melder sig som mulige spidskandidater?

- Ja, det burde der jo også gøre. Jeg har været spidskandidat i al den tid, regionerne har eksisteret. Jeg har kunnet levere, at vi har fået vigtig indflydelse. Jeg har ikke kunnet levere, at vi har vippet Venstre af pinden og fået regionsformandsposten - og man må diskutere i partiet, hvordan vi vil forholde os til det.

- Så jeg er helt åben for, at der kommer andre kandidater og stiller op. Vi skal helst have en masse kandidater, der stiller op, og så også en spidskandidat, der kan give os den største mulighed for, at vi kan erobre regionsformandsposten.

- Kan Poul Fremmelev gøre det bedre som spidskandidat, end du har gjort?

- Det vil jeg ikke udtale mig om. Jeg har løst opgaven i mange år og kan det. Jeg har ikke leveret det, at vi får formandsposten. Lad os tage en diskussion om det i partiet, og så er det forhåbentlig medlemmerne, der i sidste ende afgør, hvem de synes, der skal stå i spidsen af partiet i forhold til regionsrådsvalget.

- Vil du stadig stille op, selvom det måtte ende med at blive som "almindelig" kandidat?

- Politik interesserer mig. Der er jo mange steder, man kan stille op. Der er jeg slet ikke endnu. Lad os nu se, hvad det her lander på. Det er også vigtigt, at der er fynboer med i det her spil. Der er jo ret mange kandidater og formandskandidater fra andre partier, der kommer fra Jylland. Det spiller også ind.

- Hører jeg dig sige, at du synes, det var fint, hvis der kom andre, mulige socialdemokratiske spidskandidater, som var fra Fyn?

- Selvfølgelig er der en diskussion. Jeg har kunnet levere den indflydelse, at vi har kunnet være i tæt samarbejde med Venstre. Og selvom der har været borgerligt flertal, har Socialdemokraterne jo altid været med i beslutningen, så vi har haft indflydelse, men vi har ikke fået formandsposten.

- Og det er også nogle hårde odds; Stephanie (Lose (V), red.) sidder godt i sadlen, og Villy Søvndal for SF, så der kom jeg og vi i klemme ved sidste valg, og det var jeg nok ikke den eneste, der var kommet.

- Det er klart, at der er nogen, der siger: Nu har han prøvet så mange gange. Så synes jeg, det er fint for demokratiet, at der bliver en udfordring på det, og at medlemmerne taler og finder, hvem de synes, der vil gavne deres parti mest.

- Så jeg synes, man skal kridte skoene og sørge for, at de, der er muligheder, har kvaliteter til det og lysten til det, stiller op, og så tager vi en afgørelse på det.

- Synes du, det er vigtigt for magtbalancen i regionen, at Socialdemokratiet kan stille med en fynsk spidskandidat?

- Jeg synes da, at på Fyn skal man tænke over, at det jyske fylder meget i regionsrådet. Det fynske skal også sørge for at være pænt repræsenteret og med indflydelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce