Annonce
Udland

Det Hvide Hus fjerner rådgiver efter pres fra førstedame

Vicesikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus Mira Ricardel (til højre) får en ny rolle i administrationen. Det sker efter kritik fra USA's førstedame, Melania Trump. (Arkivfoto)

Mira Ricardel bliver "flyttet til ny rolle", oplyser Det Hvide Hus efter Melania Trumps usædvanlige kritik.

Sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus Mira Ricardel vil blive "overflyttet til en ny rolle".

Det oplyser Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer, dagen efter at USA's førstedame, Melania Trump, offentligt pressede på for Ricardels fyring.

Ricardel fortjente ikke den "ære, det er at tjene Det Hvide Hus", udtalte Melania Trumps talskvinde tirsdag.

Ricardel vil dog "fortsætte med at støtte præsidenten, når hun forlader Det Hvide Hus for at flytte til en ny rolle i administrationen", udtaler talsmand i Det Hvide Hus Sarah Sanders i en meddelelse.

Talsmanden oplyser ikke, hvilken stilling Ricardel vil blive overflyttet til.

Mira Ricardel kom angiveligt op at skændes med Melania Trump og hendes stab under førstedamens tur til Afrika i oktober. Uenighederne handlede ifølge CNN blandt andet om anvendelsen af regeringens ressourcer i forbindelse med rejsen.

Mira Ricardel blev i april håndplukket af Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, til at arbejde direkte under ham.

Bolton har i kulisserne arbejdet for at beholde vicesikkerhedsrådgiveren i Det Hvide Hus, oplyser kilder til Reuters.

Udskiftningen af Ricardel er tilsyneladende en del af en større rokade i Trump-administrationen.

Blandt dem, der er i farezonen, er ifølge nyhedsbureauet AFP minister for indenlandsk sikkerhed Kirstjen Nielsen, der er en tæt allieret med Trumps stabschef, John Kelly.

Trump er angiveligt utilfreds med den måde, Nielsen håndterer situationen ved den amerikansk-mexicanske grænse, som tusindvis af migranter fra Mellemamerika i disse dage har kurs mod.

Direkte adspurgt af journalister om mulige udskiftninger i sin administration svarede Trump tirsdag:

- Vi kommer til at tale om det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce