Annonce
Erhverv

Det helt rigtige valg efter hektisk byliv: Christina har åbnet frisørsalon midt ude på landet

Udover at booke via Frisørladens hjemmeside oplever Christina Jensen også enkelte gange, at kunderne kontakter hende via salonens Facebook- og Instagram-side. Foto: Anders Ranthe
Christina Jensen har længe haft drømmen om at blive selvstændig frisør. Nu har hun taget springet og åbnet egen salon midt ude på landet.

Melby: Et travlt og hektisk arbejdsliv som frisør i Odense er for Christina Jensen blevet udskiftet med nordfynsk landidyl. Hun har netop åbnet salon på privatadressen på Ejlbyvej 110 ved Melby.

- Jeg havde længe tænkt på at få mit eget. Jeg vidste bare ikke helt, om jeg nu også turde tage springet. Til sidst tænkte jeg "hvorfor ikke bare prøve?", fortæller Christina Jensen.

Med hjælp fra sin tømreruddannede mand, Rune Jensen, blev hjemmets entre omdannet til det, der i dag danner rammen om Christina Jensens salon. Livet som selvstændig har hjulpet hende med at genfinde glæden ved sit fag.

Annonce

- Arbejdslivet inde i Odense tærede på mig. Dels fordi vi hele tiden havde travlt og generelt kørte i et højt tempo. Derudover forhindrede de lange arbejdsdage mig også i at være sammen med min familie. Særligt i weekenderne. Det satte sig bare i kroppen på en måde, som faktisk fik mig til at overveje, om jeg virkelig skulle fortsætte med at være frisør, siger hun.

Varm modtagelse

Frisørladens mildest talt øde placering har indtil videre ikke vist sig at have nogen negativ effekt på kundetilstrømningen. Siden hun åbnede, har kalenderen været proppet med bestillinger.

- Som nystartet har jeg da klart mærket en fordel ved at åbne i en periode, hvor frisørerne generelt oplever travlhed som følge af genåbningen. Alle vil klippes i øjeblikket, og hvis de ikke kan få en tid ved deres faste frisør, finder de en anden, siger hun.

Flertallet af Frisørladens kunder består af folk inden for kommunegrænsen. Dog har nogle af hendes gamle kunder også taget vejen fra Odense til Ejlbyvej 110. Nu håber hun bare på, at tidsbestillingerne fortsat vil tjekke ind, så hun med tiden kan få opbygget en solid kundekreds.

Christina Jensen nyder at have frisørsalon på hjemmeadressen. Også hendes niårige datter Keri synes, det er sjovt at kunne hjælpe til i den nye forretning. Foto: Anders Ranthe

- Det er dejligt, at jeg har fået en masse at se til fra starten. Det hjælper mig til at sænke skuldrene og tænke, at det hele nok skal gå. Der er også kunder, der anbefaler mig til andre. Det rykker jo noget i sidste ende, at kunderne er tilfredse og faktisk vender tilbage.

Annonce

Kunden i fokus

Christina Jensen arbejder ud fra et særligt mantra: Kunden kommer i første række. Det er en vigtig regel for hende at overholde, da hun i forvejen er opmærksom på faren ved at have en frisørsalon på sin hjemmeadresse. Særligt når man er mor til to.


Når jeg er på arbejde, er det kunden, det handler om. Så skal jeg helst ikke distraheres af alt mulig andet.

Christina Jensen


- For det første ligger salonen i vores gamle entré. Det har blandt andet betydet, at vi har gjort bagdøren til vores nye hovedindgang. Derudover ved mine børn godt, at de ikke skal komme brasende i tide og utide, mens der er kunder. Når jeg er på arbejde, er det kunden, det handler om. Så skal jeg helst ikke distraheres af alt mulig andet. Men omvendt ved mine børn også godt, hvor de skal finde mig, hvis der bliver noget alvorligt, siger Christina Jensen.

Det hænder dog, at både sønnen Kian på 12 år og datteren Keri på ni år får lov at hjælpe til. Især Keri synes, det er spændende.

Annonce

Egen chef

Christina Jensen nyder at stå med det fulde ansvar. Et ansvar, hun i den grad nyder. Selvom der er rigeligt at se til, når man er selvstændig, gør hun sig ikke foreløbigt tanker om at skulle ansætte et par ekstra hænder. Heller ikke på længere sigt.

- Lige nu nyder jeg bare at være min egen chef. Det er rart, at jeg selv kan styre mit arbejdstempo og tilrettelægge min uge, så det fungerer for både mig og min familie. Derudover vil jeg også gerne se tiden længere an, inden jeg beslutter mig for eventuelle udvidelser, siger Christina Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce