Annonce
Nyborg

Det handler om ordentlighed

Byrådsmedlem Martin Stenmann (S) uddyber i et debatindlæg sin kritik af Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V)

Læserdebat: I Fyens Stiftstidende d. 8.10 udtalte jeg kritik af borgmesterens ageren.

Det skal siges, at der er mange gange, hvor det brede samarbejde i Nyborg Byråd går godt, men jeg oplever også, at der for mange gange, hvor det ikke gør. Mine udtalelser handlede om mere end rampelys og misundelse. De handlede om at overholde fælles aftaler, og om hvilke værdier der skal danne rammerne for det politiske samarbejde i byrådet.

Til avisen gav jeg en håndfuld eksempler på, hvordan borgmesteren i min optik ikke har kendt forskel på kommunens og Venstres interesser.

Kun et enkelt eksempel blev nævnt i artiklen. Derfor forstår jeg godt de læsere, som har svært ved at se, hvad grundlaget for mit opråb var. Jeg nævnte for eksempel, hvordan vi hos Socialdemokratiet oplever, at det er vanskeligt at få placeret møder i de politiske fagudvalg så alle kan deltage. At vi flere gange har oplevet at måtte læse om væsentlige begivenheder i avisen. Informationer vi burde have fået direkte fra borgmesteren i god tid.

I november 2018 blev der foretaget skjult og ulovligt overvågning af ansatte på Firkløverskolen i Ørbæk. Byrådet fik intet at vide om hændelsen fra borgmesterkontoret, og Socialdemokratiet måtte selv mange uger senere sætte sagen på dagsordenen i Økonomiudvalget - i januar, da rygterne gik.

Byrådet burde fra starten af have været orienteret, så vi kunne være helt åbne omkring de fejl, der var sket. Ikke mindst af hensyn til de ansatte, som overvågningen ulykkeligvis gik ud over. Jeg mener, at på grund af passivitet udviklede sagen sig til et niveau, hvor Nyborg Kommune fik alvorlige ridser i lakken!

For mig er disse sager tegn på et demokratiunderskud og manglende ordentlighed. Borgerne er bedst tjent med, at vi i byrådet har et bredt og godt samarbejde med lige adgang til vigtig viden. Det forudsætter dog, at vi alle bestræber os på at overholde de skrevne såvel som uskrevne spilleregler. Også selvom man skulle sidde med et absolut flertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce