Annonce
Nyborg

Det handler om ordentlighed

Byrådsmedlem Martin Stenmann (S) uddyber i et debatindlæg sin kritik af Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V)
Annonce

Læserdebat: I Fyens Stiftstidende d. 8.10 udtalte jeg kritik af borgmesterens ageren.

Det skal siges, at der er mange gange, hvor det brede samarbejde i Nyborg Byråd går godt, men jeg oplever også, at der for mange gange, hvor det ikke gør. Mine udtalelser handlede om mere end rampelys og misundelse. De handlede om at overholde fælles aftaler, og om hvilke værdier der skal danne rammerne for det politiske samarbejde i byrådet.

Til avisen gav jeg en håndfuld eksempler på, hvordan borgmesteren i min optik ikke har kendt forskel på kommunens og Venstres interesser.

Kun et enkelt eksempel blev nævnt i artiklen. Derfor forstår jeg godt de læsere, som har svært ved at se, hvad grundlaget for mit opråb var. Jeg nævnte for eksempel, hvordan vi hos Socialdemokratiet oplever, at det er vanskeligt at få placeret møder i de politiske fagudvalg så alle kan deltage. At vi flere gange har oplevet at måtte læse om væsentlige begivenheder i avisen. Informationer vi burde have fået direkte fra borgmesteren i god tid.

I november 2018 blev der foretaget skjult og ulovligt overvågning af ansatte på Firkløverskolen i Ørbæk. Byrådet fik intet at vide om hændelsen fra borgmesterkontoret, og Socialdemokratiet måtte selv mange uger senere sætte sagen på dagsordenen i Økonomiudvalget - i januar, da rygterne gik.

Byrådet burde fra starten af have været orienteret, så vi kunne være helt åbne omkring de fejl, der var sket. Ikke mindst af hensyn til de ansatte, som overvågningen ulykkeligvis gik ud over. Jeg mener, at på grund af passivitet udviklede sagen sig til et niveau, hvor Nyborg Kommune fik alvorlige ridser i lakken!

For mig er disse sager tegn på et demokratiunderskud og manglende ordentlighed. Borgerne er bedst tjent med, at vi i byrådet har et bredt og godt samarbejde med lige adgang til vigtig viden. Det forudsætter dog, at vi alle bestræber os på at overholde de skrevne såvel som uskrevne spilleregler. Også selvom man skulle sidde med et absolut flertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce