Annonce
forside

Det gode liv på folkemøde: Få en gratis kop og giv en opskrift

Tænketanken "Det gode liv" har mødtes flere gange i mediehuset og blandt andet debatteret i grupper. Nu inviteres alle til at være med på folkemødet . Foto: Michael Bager

Til Det Fynske Folkemøde på lørdag er det muligt at høre mere om Fyens Stiftstidendes kampagne Det gode liv og selv være med til at præge den. Og så er der kampagnekopper til de besøgende.

Hvad er et godt liv for dig, og hvordan kan vi skabe gode liv sammen?

Det spørger Fyens Stiftstidende i den store kampagne Det gode liv, der varer resten af året.

Til lørdagens folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense håber journalisterne bag kampagnen, at snakken også vil gå.

Annonce

Ældrebyrde eller ældrestyrke

Vidste du, at næsten hver fjerde i de fleste fynske kommuner allerede i dag er over 65 år? Og andelen vokser for hvert år. Om 20 til 25 år er næsten hver tredje i Middelfart, Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Assens, Svendborg og Nordfyns kommuner over 65 år.

På Det Fynske Folkemøde vil være debat om, hvorvidt de mange seniorer er et problem, eller de kan bidrage til at skabe stærke fynske samfund. Under overskriften "Ældrebyrde eller ældrestyrke" vil tre lokalpolitikere og formand for Frivilligcenter Odense Hanne Syrak debattere.

De tre politikere er:

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S).

Byrådsmedlem i Kerteminde Kommune, Else Møller (K).

Byrådsmedlem i Nyborg Kommune, Carsten Kudsk (DF).

Debatten foregår fra kl. 12.10-12.40 og ledes af redaktionschef Tim Visti.

Kom forbi kampagnekontoret under folkemødet og få et krus med Det gode liv-logo. Foto: Vibeke Volder

På anden sal i bladhuset er alle velkomne til at besøge kampagnekontoret, og de første 100 kan få en flot kampagnekop, så snakken om det gode liv kan fortsætte hjemme ved kaffebordet.

For i modsætning til vores tidligere kampagner "Tre spor nu" og "Broafgift nej tak" er der intet svar, men tværtimod en række spørgsmål om den sidste halvdel af livet efter børnene er flyttet hjemmefra: Hvordan vil vi bo? Hvor længe vil vi arbejde? Hvad vil vi bruge friheden til? Og hvad med vores økonomi?

De spørgsmål vil vi også gerne debattere på kampagnekontoret. Så besøg os og kom med gode idéer til, hvad eller hvem vi skal skrive om.

Måske kender nogen til anderledes måder at bo på, virksomheder med særlige tilbud om seniorjob eller nye sjove og givende fællesskaber, der kan inspirere andre.

Tænketanken

Allerede nu har en tænketank med 65 fynboer hjulpet os med inspiration. Beskeden er blandt andet, at vi også skal huske dem, der ikke har så gode liv. For eksempel er 50.000 personer over 65 år ensomme og har en meget højere risiko for tidlig sygdom og død. Hvad kan vi gøre for, at de også bliver en del af et fællesskab?

Tænketanken Det gode liv mødes igen 5. september, og her skal medlemmerne give os respons på de artikler, vi hidtil har skrevet. Gæster er også avisens lokalredaktører, der mødes med deres lokale repræsentanter i tænketanken for at udveksle idéer til, hvad hver enkelt lokalredaktion skal tage fat i som deres del af kampagnen.

I efteråret holder vi i hver kommune offentlige arrangementer. På folkemødet kan du også give dit input til helt lokale emner, så vi kan bringe idéerne videre på mødet med tænketanken.

Det er første gang, at Fyens.dk inviterer en tænketank med ind i den journalistiske proces. Det svarer vi også gerne på spørgsmål om. Også hvis nogen har ideer til på andre måder at forny journalistikken.

Her og nu gælder det Det gode liv. Bliv inspireret af kampagnen - og deltag selv.

Vi ses til folkemødet på lørdag. Kampagnekontoret er åbent fra 10.15-14.00.

På folkemødet kan du også høre mere om, hvordan du kan få et gratis tjek af din økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce