Annonce
LEDELSE

Colourbox gik over til selvstyrende grupper og flad struktur: Det fik Søren til at skifte job

- Én ting er, at vi har noget professionelt, vi skal lave, men samtidig skal det ske på en måde, hvor det er rart at gå på arbejde, fordi der er masser af gode kollegaer, og man arbejder mod samme mål og er drevet af sammen motivation, siger Søren Mundt, der er salgsdirektør i Colourbox. Foto: Trine Grauholm
En flad struktur og Colourbox' tanker om at skabe selvstyrende grupper fik salgsdirektør Søren Mundt til at takke ja til et job hos Odense-virksomheden. De første erfaringer med organisationsstrukturen har udelukkende været positive.

Odense: En flad struktur og ejernes tanker om ledelse fik i foråret 2021 salgsdirektør Søren Mundt til at vælge Colourbox i Odense til.

- Esben og Shintas måde at tænke forretning, organisation og medarbejdere på, var noget af det, der tiltrak mig. Én ting er, at vi har noget professionelt, vi skal lave, men samtidig skal det ske på en måde, hvor det er rart at gå på arbejde, fordi der er masser af gode kollegaer, og man arbejder mod samme mål og er drevet af sammen motivation, forklarer Søren Mundt.

Det er noget med at sikre, at man er bevidst om, at det ikke er en invitation til en masse lange snakke og en opfordring til konsensus. Man skal nå til enighed, og der skal træffes beslutninger inden for fornuftig tid, og det fungerer godt.

Søren Mundt, Colourbox

Ledelsesmæssigt har han oplevet lignende tiltag tidligere i sin karriere, men aldrig i så rendyrket form, som Colourbox er i gang med at gøre det.

Annonce

- Jeg synes kun, det har været positivt. Alle har taget godt imod det, og alle vil gerne bidrage. Der er stor interesse for at vide, hvad der foregår hos de andre, og den enkelte kollega tager stort ansvar for at få den viden, der skal til for at løse deres job. Du har både muligheden, men også ansvaret for at søge den information, siger Søren Mundt.

Ikke bare lange snakke

Han mener, at frihed under ansvar passer godt til en virksomhed som Colourbox, hvor medarbejderne i forvejen arbejder relativt selvstændigt med deres arbejdsopgaver. En af udfordringerne er imidlertid at styre møderne, så de ikke bliver for mange og for lange.

- Det er noget med at sikre, at man er bevidst om, at det ikke er en invitation til en masse lange snakke og en opfordring til konsensus. Man skal nå til enighed, og der skal træffes beslutninger inden for fornuftig tid, og det fungerer godt.

- Der er bred forståelse for, at der skal laves kompromiser, at der nogle gange er behov for at skære igennem, og at man kan søge rådgivning, hvis man er kørt fast, siger han.

Annonce

Processen er anderledes

Som oftest handler det om at skitsere forskellige løsningsmodeller i stedet for blot at give op. Og i sidste ende oplever Søren Mundt ikke, at der er den store forskel på den endelige beslutning, hvis man i stedet for at gå til chefen for at få en ordre, går til coaching-teamet for at få et godt råd. Dem følger man også.

Det er blot processen, der er anderledes inddragende, og det betyder ikke, at der ikke opstår situationer, hvor gamle vaner og rutiner stadig bliver det, man først tyer til.

- Vi er trods alt nogle, der er lidt oppe i årene, og har arbejdet på en bestemt måde i mange år, så det er ikke en forandring, der sker fra den ene dag til den anden. Men hvis vi sammen finder ud af, at det er den måde, vi kommer videre på, giver det vel også mening, siger han.

Annonce

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce