Annonce
Assens

Det gælder børns trivsel: Julemærkemarch 1. december

Gør noget godt for dig selv og andre og deltag i Julemærkemarchen i Assens 1. december. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Assens: Assens Rotary Klub inviterer også i år til en rask spadseretur i en god sags tjeneste.

Det er Julemærkemarchen, hvorfra overskuddet går til de fem Julemærkehjem, det gælder. Den finder sted søndag 1. december. Mødestedet er Falckstationen på Faaborgvej 83, som også byder på gode parkeringsforhold for dem, der kommer i bil.

Sidste år deltog 100 i marchen. De bidrog med et overskud på 20.000 kroner til det samlede landsresultat på 1,3 mio. kroner.

I år håber arrangørerne at kunne samle mellem 125 og 150 i den gode sags tjeneste.

Man kan forhåndstilmelde sig på www.julemaerkemarchen.dk frem til 15. november. Prisen er da henholdsvis 30 og 70 kroner uden eller med medalje. Ved tilmelding på dagen er det 10 kroner dyrere.

På hjemmesiden kan man også orientere sig om de øvrige 65 steder i landet, hvor der arrangeres Julemærkemarch. /liw

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce