Annonce
Odense

Det går stærkt for Fyns stærkeste

Morten Lund stiller op i stærkmandskonkurrencen i Odense Idrætshal. Her løfter han 135 kilo - sin egen vægt. Foto: Robert Wengler

28-årige Morten Lund er én af Danmarks stærkeste mænd, selv om han kun har dyrket stærk mands-konkurrencer i et år. Lørdag deltog han i DM i Odense Idrætshal

Morten Lunds håndtryk føles som at få sin hånd låst fast i en skruetvinge. Heldigvis trykker han ikke til. For den 28-årige odenseaner, der tidligere på året flyttede til Svendborg, er stærkere end de fleste.

Den tømrer-uddannede dørmand har altid været stærk. At han var lidt stærkere end sine kammerater, fandt han ud af, da han som 16-årig kunne løfte 150 kilo i bænkpres.

- Jeg har altid vidst, at jeg var ret stærk af min størrelse. På et tidspunkt deltog jeg i en konkurrence i bænkpres i OBBC, hvor jeg løftede 245 kilo. 50 kilo mere end nummer to. Jeg har løftet 257 kilo i bænkpres, hvilket på det tidspunkt var mere end det dobbelte af min kropsvægt, og 340 kilo i dødløft, siger Morten Lund, der i dag vejer 135 kilo.

Nogle tidligere deltagere i stærk mands-konkurrencer opfordrede ham til at prøve kræfter med genren, fordi de kunne se, at han løftede markant mere end gutter meget større end ham. Efter den første stærk mands-træning var han solgt, fordi det er helt anderledes end bodybuilding.

- Bodybuilding handler udelukkende om store muskler. Ikke hvad man kan løfte. Som stærk mands-deltager skal man både være god til dødløft, at løbe med tunge ting og løfte olietønder op over hovedet. Man skal også være ret smidig og eksplosiv. I dag træner jeg to-tre gange om ugen modsat fem-seks gange om ugen i begyndelsen. Det er så ekstrem hård træning, at man ikke kan træne hver dag, siger Morten Lund.

Han synes, det er sjovt med den store opmærksomhed, der følger med.

- Der er meget fedt at skrive autografer til otte-årige drenge, der synes, man er en superhelt. Jeg får enormt meget positiv respons, og det gør man ikke, når man træner for sig selv med høretelefoner på i et motionscenter. Stærk mands-sporten er en meget social sportsgren, siger Morten Lund.

Inden konkurrencen bliver der taget mål til deltagernes næste løft: De to røde Volvo Amazon-motorer, der tilsammen vejer 320 kg. Foto: Robert Wengler

Drømmer om Schwarzenegger

Morten Lund tripper rundt og spiser bananer, som han skyller ned med elektrolyt-væske, så han ikke dehydrerer, når konkurrencen begynder om kort tid.

- Hvis væskebalancen ikke er i orden, risikerer jeg at gå i krampe under udholdenshedsøvelserne, fordi hele kroppen er spændt op. Jeg har ikke tid til at krampe, hvis jeg skal vinde, siger Morten Lund determineret.

Ambitionerne er høje, selv om det blot er et år siden, at han deltog i sin første stærk mands-konkurrence. Han blev nummer to ved fynsmesterskaberne, hvilket kvalificerede ham til DM. På grund af en knæskade kunne han ikke deltage, så efter at have vundet det fynske mesterskab tidligere i år er det tid til revanche.

- Jeg har en ambition om at blive mindst nummer to. Jeg tror ikke, jeg kommer til at vinde over Mikkel Leicht, der er en legende i Danmark. Han kan næsten måle sig med de stærkeste i USA. Men med en andenplads vinder jeg en tur til Ohio, hvor konkurrencen "Arnold Classic" foregår i marts. Den er opkaldt efter Arnold Schwarzenegger, der kommer og ser konkurrencen. Det vrimler med bodybuilder-legender og de helt store stjerner inden for stærk mands-konkurrencer. De har underarme på størrelse med mine overarme og får mig til at ligne en lille skoledreng, siger Morten Lund.

Det er tid til fælles opvarmning med vægtstænger og håndvægte for de 10 deltagere. Morten Lund satser på at slå mindst otte af dem.

Se flere billeder fra lørdagens konkurrence på www.fyens.dk, hvor du også kan se resultatet af konkurrencen

Morten Lund er Fyns stærkeste mand. Og måske Danmarks stærkeste, hvis han kan slå sine ni modstandere til konkurrencen Danmarks Stærkeste Mand i Odense Idrætshal lørdag aften. Morten Lund har altid været fysisk stærk. Som 16-årlig kunne han løfte 150 kilo i bænkpres. I dag klarer han 100 kilo mere. Foto: Robert Wengler
Der skal noget brændstof til maskinen. Inden konkurrencen får Morten sig en Yankeebar og en sodavand. Foto: Robert Wengler
Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Kerteminde

22-årige Christian vil i år ikke mangle en udødelig klassiker til vinteren: Fynsk gårdbutik satser på særlig grøntsag

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Her rammer den: Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang

Annonce