Annonce
Nyborg

Det går jo godt med kommunens økonomi

Borgmester Kenneth Muhs (V) roste kommunens ansatte for en god styring af økonomien. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Penge i kassen, solid likviditet, næsten ingen gæld. Sådan er meldingerne om Nyborg Kommunes økonomi. Alligevel kan byrådspolitikerne ved snart sagt enhver lejlighed komme lidt op at toppes om det med økonomien.

Annonce

Nyborg: Selv den mindste anledning - i det her tilfælde noget så tørt som en revisionsberetning - kan give politikerne i Nyborg Byråd anledning til næsten at komme op at toppes om kommuens økonomi.

Det skete, da byrådet godkendte regnskabet for 2016, og det skete igen på majmødet, hvor byrådet behandlede den den afsluttende beretning for årsregnskabet for 2016. Revisionsselskabet BDO uddeler ellers storros.

Med et driftoverskud i 2016, der er næsten 72 millioner kroner bedre en forventet, og en gæld, som er nedbragt med fra 182 millioner kroner til 33,4 millioner kroner i 2016, anser revisionen kommunens drift for at være i stand til at skabe et økonomisk råderum til afdrag på lån og anlægsudgifter samtidig med, at kommunen har en god likviditet.

En lille advarsel er der dog: "Økonomien og likviditeten vil fortsat være under pres i de kommende år," hedder det i beretningen, der anbefaler stram økonomistyring og fokus på likviditeten.

Annonce

Ros til de ansatte

Borgmester Kenneth Muhs (V) sendte rosen videre til kommunens direktion, ledere og samtidlige ansatte, som ifølge ham gennem dygtig virksomhed og rettidig omhus på alle niveauer har bidraget til det fine resultat.

- Den akutelle økonomi er bæredygtig. Vi står derfor med et godt udgangspunkt, inden vi senere på året indleder forhandlinger om budgettet for 2018, sagde han.

Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen erklærede sig enig i, at de ansatte gør det godt. Hun mindede dog om, at den ekstraordinære gældsafvikling ikke er kommet af sig selv, men at pengene stammer fra salg af elaktierne, mens Venstres Flemming Kjærulf påpegede revisionens bemærkning om et stadigt pres på økonomien.

- Nok er vi gældfrie, men vi svømmer ikke i penge af den grund, sagde han.

Svaret fra Vibeke Ejlertsen var, at der for nogle år siden blev sparet et årligt beløb.

- Nu har vi mulighed for at gøre det godt igen, sagde hun og tilføjede, at hun gerne er med til at sikre fremtiden gennem fornuftige investeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce