Annonce
Kerteminde

Det går hårdt ud over Jens: Sparekataloget rammer venstre-politiker både på hans udvalg og på hans job

Jens Gantriis (V) kan se både sit job og sit politiske fagområde truet af det nye sparekatalog. Arkivfoto: Helle Nordström
En af dem, der især må få rynker i panden over kommunens nye sparekatalog er Jens Gantriis, formand for arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget og i det daglige ansat som leder af Frivilligcenter

Det nye sparekatalog, politikerne bliver præsenteret for, kan skræmme de fleste. Men det kan nok især skræmme Jens Gantriis, der er udset til både at blive ramt på sit udvalg (Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Vækstudvalget), men også på sit job som leder af Frivilligcenter. Ifølge sparekataloget kan der spares 175.000 i 2021 og 350.000 kroner de følgende år ved at nedlægge centret.

Jens Gantriis tager det dog forholdsvis roligt.

- Frivilligcenter har været i spil de sidste fire år. Men jeg må sige, at det nok blive lidt svært at spare 175.000 kroner allerede i 2021, da vores kontrakt har 12 måneders opsigelse, bemærker han.

Mere alvorligt tager han, at også den nye erhvervsfremme- og turismeenhed er på som sparemål. Den er faktisk ikke nået at blive etableret endnu. Ved at stryge den helt og aldeles, kan der spares 3,7 millioner kroner årligt.

Indeholdt i de 3,7 millioner kroner er både 400.000 kroner til erhvervsudvikling, puljen på 366.000 kroner til turismeaktiviteter, 408.000 kroner til turismeudviklingspuljen, 79.000 kroner til partnerskabsaftale med Kerteminde Erhversforening, og ikke mindst godt 2 millioner kroner til Turistbureauet.

- Jeg synes, det er en ualmindelig dårlig ide at pege det ud som sparemål især lige nu, hvor vi skal satse meget på vores turisme. Desuden kan det slet ikke lade sig gøre at spare 3,7 millioner kroner de næste to år, men kun 1,7. For lige som med Frivlligcenter, så er der en kontrakt, og her er den oven i købet to-årig.

Annonce

Kan-opgaver og skal-opgaver

Ligeså ked af det bliver han, når han ser, at der i sparekataloget er foreslået at fjerne en medarbejder i byggesagsafdelingen.

- Vi er lige ved at have rettet op på behandlingstiderne efter sidste gang, hvor vi sparede i den afdeling, og det gik helt galt. Men lige nu er der rigtig god gang i byggeriet, så det kan hurtigt nå at hobe sig op igen, hvis vi ikke passer på, sukker han.

- Men man skal tage det hele med forbehold. Når vi beder forvaltningen om at pege på sparemål for 25 millioner kroner, så er de nødt til at pege på næsten alt det, der er "kan-opgaver", for langt det meste af det, kommunen bruger penge på, er jo "skal-opgaver". Så bliver det op til politikerne at plukke det ud, vi bedst kan undvære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce