Annonce
Sydfyn

Det går den gale vej på Langeland: Corona får arbejdsløsheden til at stige

Det er nu, folk plejer at komme i arbejde, men det går lige modsat, må jobcenterchef Torben Lønberg konstatere. Arkivfoto: Martin Ramsgaard
På Langeland falder ledigheden under normale omstændigheder efter årsskiftet, men i år er det lige omvendt. På blot 10 dage er antallet af ledige på dagpenge steget med 47 personer, oplyser jobcenterchef Torben Lønberg, som peger på corona-virussen som årsag.
Annonce

Langeland: Tingene er på mange måder ikke, som de plejer at være på Jobcenter Langeland.

For eksempel vender kurven for arbejdsløshed den modsatte vej, end den normalt gør på det her tidspunkt af året.

Det fortæller Jobcenterchef Torben Lønberg.

- Normalt begynder ledigheden at falde, når vi kommer hen over jul og nytår og igennem januar og februar. Men det fald i arbejdsløsheden er udeblevet, siger jobcenterchefen.

Og ikke alene har det glimret ved sit fravær.

Ifølge Torben Lønberg er i alt 47 personer kommet på dagpenge i perioden fra 14. til 24. marts, mens antallet af langelændere på dagpenge har taget et hop fra 226 til 269 siden 6. marts.

Og han har ingen problemer med at placere skylden.

- Det er under normale omstændigheder nu, mange projekter bliver sat i gang igen, og nu, der kommer gang i turisterhvervene. Men på grund af corona-virussen er det ikke sket, siger jobcenterchefen.

Annonce

Økonomisk uvished

Torben Lønberg beretter også, at jobcenteret ligesom næsten alle andre er ramt af krisen.

Personalet arbejder for størstedelens vedkommende hjemmefra, så sagsbehandlingen skal klares telefonisk, men han understreger alligevel, at centret ikke er ved at blive lagt ned.

- Administrativt kan vi godt følge med, for lige nu handler det handler mest om at få folk registreret, siger han.

Hvad følgerne vil være for kommunens økonomi, er til gengæld et helt åbent spørgsmål.

- Normalt vil det koste os millioner af kroner, hvis vi får flere ledige ind, end vi har budgetteret med - også selv om der er udligningsordninger. Men vi kan ikke sige noget om de økonomiske konsekvenser lige nu, for vi ved ikke, om der er hjælpepakker for kommunerne, siger Torben Lønberg, der har bidt mærke i signalerne fra Christiansborg.

- Indtil videre siger man, at corona ikke må koste noget, men omvendt bliver det dyrt for os alle uanset hvad. Regningen havner jo et sted, siger Torben Lønberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Blus på glødelampen i Aarhus

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Annonce