Annonce
Fyn

Det går den forkerte vej: 19 har mistet livet i trafikken på Fyn i år

Antallet af trafikulykker med fatal udgang er stigende på Fyn. Den seneste dødsulykke på de fynske veje skete i lørdags, hvor et ældre søskendepar blev dræbt ved et sammenstød med en anden bil på Bogensevej mellem Odense og Søndersø. Foto: Rune Blichfeldt
Da et ældre søskendepar lørdag morgen omkom i en ulykke på Bogensevej mellem Odense og Søndersø, betød det, at dødstallet i den fynske trafik voksede for tredje år i træk.

Fyn: Ikke siden 2013 er flere blevet dræbt i trafikken på Fyn. Det er status efter dødsulykken lørdag, da en 82-årig kvinde og en 85-årig mand omkom, fordi deres bil kolliderede med en modkørende på Bogensevej nordvest for Odense - sandsynligvis på grund af glat føre.

Med ulykken nåede antallet af omkomne i trafikken på Fyn i år op på 19 - det er det højeste antal siden 2013, da 27 mennesker mistede livet på de fynske veje.

Færdselssikkerhedskommissionen har siden 2013 haft som mål at få sænket det årlige antal trafikdræbte i Danmark til 120 i 2020. Men det går langsomt med at nå målet, og det bliver heller ikke i år, det bliver nået. I de første 10 måneder af 2019 har 159 mennesker mistet livet i trafikken - det er 25 flere end i samme periode sidste år.

Der er også lang vej til Færdselssikkerhedskommissionens mål om højst 2000 tilskadekomne i trafikken i 2020. Sidste år kom 1425 personer lettere til skade, mens 1862 kom alvorligt til skade i trafikken - det var en stigning på 144 personer i forhold til året før - og i de første 10 måneder af 2019 er 2528 personer kommet til skade.

En rapport, som Vejdirektoratet udgav i oktober, viste, at Fyn i 2018 var overrepræsenteret, når det gjaldt trafikulykker med personskade, hvor alkohol var indblandet. På landsplan var spiritus indblandet i 11 procent af trafikulykker med personskade, men på Fyn var der alkohol involveret i 19 procent af ulykkerne. Politiet har ikke kunnet forklare de høje fynske tal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce