Annonce
Kerteminde

Det går bedre end forventet for byens butikker: Kunderne bakker os op

Jonas Nielsen er formand for Kerteminde Cityforening. Foto: Nils Svalebøg
Byens forretninger har formået at omstille sig, fortæller formand for Kerteminde Cityforening, Jonas Nielsen.

Kerteminde: Der var dystre miner i det lokale butiksliv, da Mette Frederiksen for snart en måned siden gik på talerstolen i Statsministeriet og lukkede Danmark ned.

- Og det har været hårdt. Alle har haft et fald i omsætningen. Der er ikke nogen, der er gået ram forbi, fortæller formand for Kerteminde Cityforening, Jonas Nielsen.

Værst er det for de forretninger, der enten har været tvungent til at lukke, eller har valg at lukke delvist ned.

- Alle vores restauranter er lukket, nogle af tøjbutikkerne, og guldsmeden kører med begrænsede åbningstider, siger Jonas Nielsen, inden han skynder sig at tilføje, at for de butikker, der må holde åbent, er det trods alt gået bedre end forventet.

En del af forklaringen er, at kerteminderne har været gode til at handle lokalt og bakke op om deres butikker.

- Vi oplever alle sammen, at kunderne kommer ind og tilbyder at købe et støttegavekort, så vi kan få penge i kassen her og nu, forklarer Jonas Nielsen.

Annonce

Leverer varer til kunderne

En anden grund til, at det er gået bedre end forventet, er, at butikkerne har været gode til at indrette sig efter de krav, myndighederne stiller under coronakrisen.

Jonas Nielsen driver selv Den Gamle Købmandsgård, og i takt med at kunderne er forsvundet ud af butikken, er det lykkedes at beholde en del af salget ved at levere varerne til kunderne.

- Det har været en enorm omstilling, og vi forsøger lige nu at drive vores forretning via digitaleplatforme og via ugeavisen.

- Og der er ingen tvivl om, at der har virket. Den største del af vores omsætning er på varelevering i øjeblikket, siger Jonas Nielsen.

- Er der nogen af jeres tiltag, der kommer til at fortsætte, når coronakrisen er overstået.

- Det er for tidligt at svare på. Det kommer an på, hvordan forbrugerne reagerer, og deres indkøbsadfærd ændrer sig. Vores forretninger og butikker er selvfølgelig indrettet til at forbrugerne kommer tilbage til os igen.

Turisterne kommer

- De forretninger, der er tvunget til at lukke, kommer de alle sammen til at åbne igen?

- Jeg tror ikke, det bliver krisen, der vil tage livet af butikkerne i Kerteminde. Hvis der er noget, der tager livet af butikkerne, så er det forbrugerne, hvis de glemmer at bruge byen bagefter.

- Men vi håber og appellerer til, at de vil finde tilbage til os, når restriktionerne er ophævet, så vi kan rette byen op igen. Det er trods alt byens butikker, der sørger for: Kræmmermarkedet, Kirsebærfestivalen, julebelysningen og julemandens ankomst. Det kan vi ikke løfte, uden at kerteminderne begynder at handle igen, siger Jonas Nielsen, der ikke tror, handelslivet er oppe i omdrejninger igen på den her side af sommerferien.

- Kommer turisterne tilbage til Kerteminde i år?

- Det er jeg overhovedet ikke i tvivl om. Kerteminde er så skøn og attraktiv en by, at selvfølgelig kommer der masser af turister. Det bliver bare ikke udenlandske turister. Men forhåbentligt vil danskerne blive hjemme i Danmark i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce