Annonce
Fyn

Mød Lyngvild, Pape og Bramsen: Der er noget for enhver smag, når Det Fynske Folkemøde på lørdag slår dørene op for syvende gang

Det Fynske Folkemøde lørdag den 7. september byder på et væld af tilbud til både hovedet og maven

Det er en særdeles blandet landhandel, der møder gæsterne, når Det Fynske Folkemøde løber af stablen for syvende gang, og man skal virkelig være kræsen, hvis der ikke er bare er et eller andet, der falder i ens smag. Og det gælder ikke kun de fynske, lokalt producerede lækkerier, som frister ude og inde, men også alt det andet, der kan opleves, når Fyens Stiftstidende åbner hele huset fra stuen til fjerde sal i mediehuset lørdag kl. 10-14.

Der er debatter, interviews og talks, om stort og småt – lige fra nogle af tidens store spørgsmål som klima og miljø og sikkerhedspolitik over butiksdød i de fynske byer til gode råd fra både en sexolog og avisens sprogdoktor.

Så der er nærmest ingen undskyldning for ikke at være en af de 3-4000, der plejer at dukke op til folkemødet.

Annonce

Det Fynske Folkemøde

Hvornår: Lørdag den 7. september kl. 10-14.

Hvor: Mediehuset, Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen i Odense.

Gratis adgang for alle.

Klima og sikkerhed

Et af de store emner, klimaet, behandles på flere måder, blandt andet af unge gymnasieelever. Og så er det lidt at et scoop, at den fynske klimaekspert og professor med base på universitetet i Bergen, Sebastian Mernild, kommer. Han er dels med i en paneldebat med politikere, dels udlægger han i et interview teksten omkring, hvor slemt det egentlig står til med jordkloden.

Sikkerhedspolitik med fokus på Danmark i en ny verdensorden, hvor USA pludselig melder sig som køber af Grønland, behandles i en debat mellem forsvarsminister Trine Bramsen (S), Rasmus Helveg Petersen (R) og SDU-professor i sikkerhedspolitik, Sten Rynning.

Og vil man nøjes med kun at forholde sig til eventuelle krigshandlinger på en computerskærm er der flere seancer med fokus på det store hit blandt mange unge, e-sport. Et af verdens bedste e-sportshold, Astralis, har fynske rødder, og der er masser af e-sport at tage nærmere i øjesyn. I en særlig gamer-lounge kan man prøve sine færdigheder af i spillene Counter-Strike og Fortnite, og den professionelle gamer T0onse, giver gode råd – og streamer live under folkemødet.

Er man til lidt speedsnakkeri om løst og fast, blandt andet janteloven, er Jim Lyngvild og den flæskeglade tv-kok Umut Sakarya gode bud. De kan opleves i interviews på fjerde sal i mediehuset på skift. Her kan man også møde Jim Lyngvilds kollega, der står bag den populære vikingeudstilling på Nationalmuseet, Jeanette Varberg. Hun er topaktuel med sin nye bog "Viking: Ran, ild og sværd".

Der er mulighed for et kig ind i fremtiden med det seneste nye inden for robotter og droner, og der er også en debat om, hvor det er, Odense egentlig vil hen med den store byomdannelse. Er det for eksempel lige kønt alt det, der bliver bygget?

Ekstranummer

Tilbuddene er mange og mangfoldige, og avisens politiske redaktør Thomas Funding vil naturligvis også stå for en seance om balladen i Venstre. Han leverer også et ekstranummer i selskab med partilederen for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape. Selvom folkemødet officielt slutter klokken 14, udvider de to programmet med en snak om situationen i blå blok. Det foregår mellem 14.10 og 14.30 på hovedscenen.

Ellers er det bedste råd: Gå på opdagelse i programmet. Men vær opmærksom, at der kan være sidste øjebliks-ændringer. Du kan se det opdaterede programfyens.dk/folkemoede.

Så bare mød op og lad dig overraske. Du skal være så hjertelig velkommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce