Annonce
Rejser

Det er populært at campere om vinteren

Campingvogne er i dag så komfortable, at der ikke er noget til hinder for at campere året rundt og for eksempel fejre jul i campingvognen.

I Tyskland og Østrig det populært at bruge juledagene i campingvognen og kombinere julehyggen med skiløb. Men også i Danmark vælger mange at campere i december. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2017 var lige under 100.000 overnatninger på de danske campingpladser.

Tallet er selvfølgelig noget lavere end i årets varmeste måneder, men Lisbeth Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Camping Branchen kan alligevel se, at der er en tendens til, at folk gerne vil kunne campere hele året.

- Mange mennesker har et billede af en campingvogn, som den så ud i 1960'erne, og det er bestemt ikke virkeligheden i dag. Vognene har gulvvarme og centralvarme, og det er meget komfortabelt i dag. Folk er begyndt at bruge campingvognen mere og mere, og det kan man lige så godt. Det er hyggeligt at bruge den i den kolde tid, for det er nogle lidt andre ting, man laver, siger Lisbeth Rasmussen, der er en del af Østsjællands Camping Center. Hun kan også mærke, at salget af de vinteregnede vogne er steget gennem de sidste mange år.

- Der er både nogle, der gør det herhjemme på danske campingpladser og nogle, der kører sydpå. Nogle steder i Østrig er vintersæsonen større end sommersæsonen, hvis de ligger tæt på skiområderne. Det er helt den omvendte verden, fortæller Lisbeth Rasmussen, der selv er en af dem, der kører til Østrig og camperer og står på ski.

Det er ikke alle danske campingpladser, der holder åbent i vintermånederne, og derfor rykker vintercampisterne sammen på færre pladser. Man skal derfor ikke frygte at ligge mutters alene, hvis man vælger at bruge juledagene på campingpladsen. Nogle pladser holder endda julearrangementer og tilbyder at stå for hele julemenuen.

Lisbeth Rasmussens bedste råd er bare at kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at prøve at campere om vinteren.

- Folk skal varme deres vogn op et par dage før, så den er dejlig varm og tør, og så er det bare af sted, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce