Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er på tide at bremse op

Palle Petersen, kandidat for Lokallisten Faaborg-Midtfyn, synes, der er kommet for mange flexboliger i Faaborg. Arkivfoto: Anne Jørgensen

Lokaldebat: Der er nu kommet for mange flexboliger - især i Faaborg by. Det er på tide at bremse op. Selv store ejendomme over 100 kvadratmeter sælges i et vist omfang som flexboliger. I en lille gade som Bøjestræde er der nu fire flexboliger, efter hvad jeg har erfaret - og nu diskuteres det politisk, om der også skal åbnes op for denne ordning på Østerbrogade, hvor der er en del meget små ejendomme.

Der er selvfølgelig også fordele ved flexboligordningen, især for boligsælgere og ejendomsmæglere - hurtigt salg, gode priser, penge i kassen hos ejendomsmæglerne. Men ulemperne er større - mørke huse i det meste af vinterhalvåret. Boligerne er "låst fast" rent salgsmæssigt i måske 30-35 år som fritidshuse og er således ikke tilgængelige for potentielle tilflyttere.

Jeg har noteret påstanden om, at det udvider overnatningsmulighederne i turistsæsonen - men til gengæld giver det mindre omsætning for hoteller og andre overnatningssteder såsom campingpladser, bed and breakfast og igen mindre skatteindtægter.

Jeg har også hørt, at ordningen benyttes i forbindelse med tilflytning til Faaborg, således at køberen har god tid til at sælge sin nuværende ejendom. Dette kunne jo i stedet klares ved en klausul i slutsedlen om, at handlen først træder i kraft, når hidtidig ejendom er solgt.

Det mest simple er jo at afskaffe ordningen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Dette er min holdning som kandidat for Lokallisten Faaborg-Midtfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB's Robin Østrøm i Abildtrup&Rasmussen

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce