Annonce
Kerteminde

Det er på nettet, turisterne skal fristes

Turister og potentielle turister bruger i højere og højere grad internettet - og halvdelen af dem gør det fra en mobiltelefon eller tablet. Arkivfoto: John Fredy
Både turistbureauet og alle dem, der har noget at sælge til turisterne, opruster i denne tid digitalt. For flere og flere planlægger ferien på nettet.

Nordøstfyn: Når familien Danmark skal planlægge deres ferie, så gør de det i højere og højere grad via internettet. Turistbureauet i Kerteminde kan aflæse det direkte på deres hjemmeside visitkerteminde.dk.

- I de første syv måneder af 2019 var der 16 procent flere inde og kigge på vores hjemmeside end året i forvejen, fortæller turistchef Dorte Frandsen.

Det, folk i første omgang søger på internettet, inden de kommer hertil, er et sted at overnatte. Til gengæld er de mest populære søgemål, når de først er kommet til Kerteminde, spisteder, begivenheder - og så det evigt populære Fyns Hoved.

Annonce

Ny mobil-venlig hjemmeside

For at imødekomme de digitale gæster mest muligt, har visitkerteminde.dk netop fået et vældigt løft. Den nye hjemmeside, der blev introduceret den 1. oktober, er markant hurtigere at finde informationer på, og lettere at bevæge sig rundt på - også på mobiltelefonen. Det viser sig nemlig, at over 50 procent af turisterne bruger deres mobil, når de søger online.

Når turisterne så søger efter noget at tage sig til i Kerteminde, eller bare noget, der kan friste dem til at lægge vejen forbi, så er videoer det, der sælger. Især korte videoer på op til tre minutter er meget populære.

Derfor har turistbureauet på det seneste afviklet nogle meget populære "lav din egen video"-kurser, så mange af Kertemindes forretningsdrivende, restauranter og overnatningssteder selv kan markedsføre sig på internettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce