Annonce
Odense

Det er nu, du skal af med julefedtet: Tag med og løb med avisen

Løb er en god måde at tabe sig på og komme i form, og det kan man blandt andet gøre ved at melde sig til den 16. sæson med Løb med Avisen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Den 16. sæson af Løb med Avisen begynder mandag aften, og for mange er det en god anledning til at komme af med de ekstra kilo, som kan være kommet på i julemåneden og nu skal svedes væk.

Strammer bukserne og sidder skjorten tættere til kroppen end sædvanligt? Så skyldes det måske julemånedens ekstra meget mad, som har sat sig på maven, lårene og bagdelen, så nu skal det svedes væk.

En mulighed for det er at være med i den 16. udgave af Løb med Avisen, som mandag aften har informationsmøde og som for mange er med til både at komme i gang med at løbe, genoptage løb, tabe sig og få en sundere livsstil oven på julemåneden.

Foreløbigt har over 11.200 løbere - og flest fra Odense - været med i de tidligere sæsoner af Løb med Avisen, som netop har til formål at få os i gang med at løbe, eller få dem af os i gang, som af forskellige grunde er stoppet med at løbe.

Det er HCA Marathon, Eventyrløbet og Fyens Stiftstidende, som inviterer til Løb med Avisen i samarbejde med løbeklubberne OGF og Fjordager Motion. Hver mandag aften gennem resten af vinteren og foråret står fartholdere klar i forskellige hastighedsgrupper, og sørger for at lede deltagerne gennem turene i byens gader.

Det handler dog ikke kun om at komme ud at løbe, men også om at få råd undervejs. Tidligere har der været prominente foredragsholdere som Gitte Karlshøj, Allan Zachariassen, Emilie van Hauen og Lindy Aldahl, og så vil der være gode tilbud på løbesko og -tøj, hvis man lige står og mangler noget til fællestræningerne. Tidligere ah rder også været foredrag om kost og ernæring.

Torben Simonsen, der indtil årsskiftet var direktør for HCA Marathon, er også i spidsen for Løb med Avisen, når der mandag aften er informationsaften på Hunderupskolen. Arkivfoto: Laust Jordal

Afhængighed

Nu giver det ikke meget kun at løbe en enkelt gang om ugen, så derfor er Løb med Avisen tilrettelagt, så man selv skal træne to gange om ugen.

Som man siger hos arrangørerne, så er det kun én risiko ved løb, nemlig at man bliver afhængig af det.

Det er den i dag tidligere løbsdirektør for H. C. Andersen Marathon, Torben Simonsen, som også står i spidsen for den 16. udgave af Løb med Avisen, så derfor vil det i lighed med tidligere år også være ham, som mandag holder en peptalk for de fremmødte, og hvad de kan bruge træningsaftenerne til.

- Det er en god måde at træne sig op på, hvis man f.eks. agter at stille op i Loyal Run, siger Torben Simonsen.

Loyal Run med kronprins Frederik finder i 2020 også sted i Odense, og det sker anden pinsedag den 1. juni.

Informationsmødet finder sted mandag den 6. januar klokken 18 på Hunderupskolen i Odense, og den første træningsaften er den efterfølgende mandag også klokken 18. Så fortsætter træningen frem til den 25. maj, men med undtagelser omkring påske.

Vil man tilmelde sig kan det ske på www.løbmedavisen.dk. Det koster 175 kroner for at være med i Løb med Avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Fynske dødsfald

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce