Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Læsere står delt i spørgsmålet, om det bør være sådan, at kommuner kan kræve, at plejepersonale lader sig covid-19-vaccinere. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ældrerådsmedlem Kim Laue Christensen fik rejst en nuanceret debat, da han appellerede til kommunen om at lægge pres på plejepersonale. Men flertallet af læsere mener, det må være folks egen sag, om de vil lade sig vaccinere.

Faaborg-Midtfyn: Et flertal af de læsere, der gav deres holdning til kende i en afstemningsboks på fyens.dk, mener ikke, at en kommune som arbejdsgiver bør kunne kræve, at ansatte lader sig vaccinere mod covid-19. Dermed ønsker de altså, at holde fast i de regler, der gælder i dag.


Ingen skal bestemme over min krop!

Solvej Stell, Faaborg


Afstemningen er næppe statistisk valid, men af små 600 deltagere har 55 procent tilkendegivet, at vaccination er folks private sag. 30 procent siger "Ja, det er til alles bedste", mens 15 procent mener, at kommunen skal kunne kræve vaccination af sine ansatte, hvis særlige jobfunktioner, taler for det.

Sagen er rejst af medlem af Ældrerådet i Faaborg-Midtfyn Kommuen, Kim Laue Christensen, der reagerer på, at mange ansatte i plejesektoren af en eller anden grund ikke lader sig vaccinere, og det bekymrer ham. Derfor synes han, kommunen skal presse på for at få plejepersonalet til at lade sig vaccinere.

Og det synspunkt deler vandene, kan man se i kommentarerne i avisens Facebook-grupper:

Palle Martin Starostka skriver på "Vores Faaborg":

"Jeg har været sømand i mange år, hvis jeg ikke lod mig vaccinere rundt om i verden, hvor der var bestemte krav, kunne jeg godt sige farvel til jobbet og sømandsbogen, så denne form for “tvangsvaccination” har været brugt i mange år, uden man tænkte så meget over det, det var blot en del af kravet, hvis man ville have det erhverv."

Pia Ingmose Bergholdt skriver i samme tråd:

"Med de enorme konsekvenser coronaen har for samfundet, så ja til tvungen vaccination, hvis man kan tåle den."

Solvej Stell ser noget anderledes på det:

"Ingen skal bestemme over min krop! Er hele verden blevet vanvittig?"

Tvangen i spørgsmålet støder tilsyneladende mange, der ellers ser fornuft i vaccinationen.

F.eks. skriver Anette Tracz Knudsen på Nyt om Midtfyn:

"Hvis man som sundhedperson er ansat til at tage vare på andre, så må det være sådan, at man selvfølgelig lader sig vaccinere af egen drift. Man ved ikke, om man er en smittekilde, alene derfor må personale tage alle de nødvendige forholdsregler. Ellers bør man søge ind i en anden branche."

I samme tråd bemærker Martin Lindhart Nevers:

"Tvang skaber næppe mindre skepsis, og det er vel denne skepsis, man skal arbejde for at reducere. Åbenhed og imødekommenhed er nok mere effektive værktøjer til at reducere skepsis."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce